ANNONCE

59 smittet med coronavirus i Danmark

9. marts 2020 13:55 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

770 er samtidig i karantæne.

Det samlede antal smittede med coronavirus i Danmark er nu 59.

770 er i karantæne. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Dertil kommer to på Færøerne.

Dermed er yderligere 24 kommet til, siden styrelsen meldte ud søndag.

En hel del af disse er blevet testet positiv på Aarhus Universitetshospital i Skejby, der siden lørdag har haft en drive-in testklinik åben.

Smittet person gik på natklub

Tidligere mandag udsendte Styrelsen for Patientsikkerhed en pressemeddelse, hvor styrelsen kunne fortælle, at en smittet person havde opholdt sig på natklubben Søpavillionen i København natten til fredag.

Siden er personen blevet testet positiv for at være smittet med coronavirus Covid-19.

Den smittede er på nuværende i isolation. Den smittedes tætte kontakter er blevet oplyst om smittefaren gennem Styrelsen for Patientsikkerhed, og de er også i isolation.

Var du på Søpavillonen?

Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet informeret om, at personen har tilbragt nattetimerne på Søpavillonen, og det har fået styrelsen til at informere andre, der var til stede samme aften på samme tidspunkt som den smittede.

Hvis man har besøgt Søpavillonen i tidsrummet mellem klokken 23.00 og 02.00 natten til fredag den 6. marts 2020, så bør man blive hjemme i 14 dage.

Har man ovenikøbet været på Søpavillonen og efterfølgende haft feber, hoste eller åndenød, skal man ringe til egen læge eller vagtlægen og oplyse, at du har været på Søpavillonen i samme tidsrum, som den smittede.

Styrelsen understreger, at man under ingen omstændigheder bør besøge sygehuse, plejecentre eller lignende, da de personer er særligt udsatte, hvis de bliver smittet med coronavirus.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu