ANNONCE

60 år i dag

25. juni 2020 06:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Gitte Seeberg, som i dag, torsdag den 25. juni fylder 60 år, var en profil for De Konservative. Senere blev hun medstifter af Ny Alliance, hvor hun forgæves søgte mod midten.

60 år i dag
Gitte Seeberg, som 25. juni fylder 60 år, sad i Folketinget for både De Konservative, Ny Alliance og som løsgænger. Siden sin exit fra politik har hun været hos først Verdensnaturfonden og senere Autobranchen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

– Nok er nok.

Denne sætning vil mange danskere forbinde med Gitte Seeberg, ekspolitikeren som torsdag 25. juni fylder 60 år.

Det var ordene, som 7. maj 2007 kom ud af munden på hende ved et pressemøde, hvor hun stiftede det politiske parti Ny Alliance sammen med Naser Khader og Anders Samuelsen fra De Radikale.

Udtalelsen var møntet på, at Dansk Folkeparti efter Gitte Seebergs mening havde for stor indflydelse på den daværende VK-regerings udlændingepolitik samt politikken om EU og globaliseringen.

– Jeg vil sige det klart: jeg deler ikke værdifællesskab med Dansk Folkeparti, slog Gitte Seeberg fast på pressemødet.

Forlod De Konservative

Utilfredsheden fik hende til at forlade De Konservative og den plads i Europa-Parlamentet, som hun havde haft i tre år.

I stedet blev Gitte Seeberg ved valget i november 2007 valgt ind i Folketinget for Ny Alliance, hvor hun også havde siddet for De Konservative fra 1994 til 2004.

Men hendes tid i tinget for Ny Alliance blev kort. Allerede 29. januar 2008 meddelte hun, at hun forlod partiet på grund af uenigheder med Anders Samuelsen og Naser Khader om Ny Alliances politiske linje.

Gitte Seeberg var utilfreds med partiets støtteerklæring til den borgerlige regering, der ikke flugtede med hendes egne idéer om en midtsøgende kurs.

Uenighederne mellem partistifterne blev for alvor udstillet for offentligheden et år senere, da Christoffer Guldbrandsens dokumentarfilm om Ny Alliance, “Dagbog fra midten”, havde premiere.

Dokumentaren, der fulgte Ny Alliance fra stiftelsen og små to år frem, indeholdt tåkrummende sekvenser, hvor partistifternes uenigheder stod glasklare.

Fortsatte som løsgænger

Gitte Seeberg fortsatte i første omgang i Folketinget som løsgænger, efter at hun havde sagt farvel til Ny Alliance.

I september 2008 sagde den cand.jur.-uddannede kvinde definitivt farvel til Folketinget.

Ikke for at genoptage karrieren som advokat, men for at tiltræde i jobbet som generalsekretær i WWF Verdensnaturfondens danske afdeling.

Her arbejdede hun med klimadagsorden og bæredygtighed frem til 2016, og året efter blev hun administrerende direktør hos Autobranchen Danmark, der repræsenterer bilbranchen i Danmark.

Privat er Gitte Seeberg gift og har en datter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu