ANNONCE

Ægtepar dræbt i sammenstød: 31-årig husker intet

1. oktober 2019 11:02 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 31-årig tiltalt for uagtsomt manddrab husker ikke sammenstød og vil frifindes.

Klokken 10 minutter over 10 tirsdag formiddag forlader en 31-årig mand, let haltende, Retten i Kolding til fods. Ensomt uvidende om, hvad fremtiden bringer.

Sagen, hvor han er tiltalt for på uagtsom måde at have forårsaget et ældre ægtepars død, blev udsat på foranledning af et lovligt udeblivende vidne. Dermed ved den 31-årige altså endnu ikke, om han skal have en fængselsstraf – eller den frifindelse, han via sin forsvarer ønsker.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Anklagemyndigheden mener altså, at tiltalte skal idømmes fængselsstraf for sin andel i en brutal trafikulykke, der 21. november om formiddagen rev en familie midt over.

Tirsdag i retten blev det tillagt vægt fra anklager Bolette Lund Kristensen, at den tiltalte angivelig flere gange krydsede midterlinjen på Tarm Landevej nord for Grindsted, inden det gik galt.

Husker intet

Ulykken, som en bilinspektør som eneste tilstedeværende vidne beskrev, skete cirka 2,2 meter ovre i den østliggående vejbane på landevejen. Tiltalte, der førte en varebil for et fragtfirma, var på vej mod Skjern og altså i vestlig retning.

Han forklarede selv, at han ikke ved, hvad der skete i ulykken, hvor 70-årige Johannes Kjær Jensen blev slået ihjel på stedet, mens 68-årige Hanne Kjær Jensen led så alvorlige kvæstelser på blandt andet tarme og nervesystem, at hun efter nogle måneder også omkom.

– Det sidste, jeg husker, er da jeg kører ad Tarm Landevej ud af Sønder Omme. Jeg kørte 80 (km/t, red.), måske lidt mere. Jeg husker ikke, at der er andre trafikanter. Jeg mistede bevidstheden, og da jeg kommer til mig selv, ligger jeg i bunden af bilen og kan konstatere, at der er noget gået galt, sagde den tiltalte, der også kommer til skade i ulykken.

Han har været sygemeldt frem til 1. juli og siger tirsdag, at han er ved at undersøge mulighederne for at tage en ny uddannelse. Med et overraskende tydeligt “nej”, siger han, at han overhovedet ingen ønsker har om at vende tilbage til sit tidligere transport-job.

Når han svarer på spørgsmål foregår det sløvt, meget lavmælt og på en måde lidt sammenbidt. Den høje karseklippede mand iklædt sandaler og shorts virker på én måde brødebetynget, men også som om det ikke er gået op for ham, at han er tiltalt for blandt andet uagtsomt manddrab.

Begge kørte for stærkt

Da Newsbreak.dk i januar talte med Thomas, der er søn af de dræbte, vidste han fortsat ikke noget om, hvordan ulykken var sket. Det kunne en bilinspektør være med til at afklare i Retssal 3 denne tirsdag.

Blandt andet kom det frem, at både den tiltaltes firmabil og ægteparrets personbil – en Ford S-max – havde kørt for stærkt på kollisionstidspunktet. Tiltalte cirka 90 km/t og personbilen, ført af Johannes, kørte ikke under 87 og ikke over 97 km/t.

Forsvarer Sigurd Trolle fandt naturligvis denne information interessant og spurgte bilinspektøren, hvad det har betydet for ulykkens omfang.

– Betydningen er, at deformiteterne (altså skaderne på køretøjerne, red.) bliver lidt større, end hvis man havde kørt 80 km/t, lød svaret.

Kollisionen er desuden sket med voldsom kraft. Det er blevet påvist af bilinspektøren, at hverken tiltalte eller Johannes har forsøgt at bremse. Sidstnævnte har dog i fuld fart forsøgt at undvige helt ud i græsrabatten.

Samlingen af omkring seks pårørende – heriblandt ægteparrets sønner – led i øvrigt samme uforløste skæbne som den tiltalte. Retssagen er udsat til den 23. oktober.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu