ANNONCE

ALT i opløsning: Elbæk og tre andre går

9. marts 2020 15:05 | Af: Ritzau Fokus

Uffe Elbæk og tre andre MF'ere melder sig ud af Alternativet

ALT i opløsning: Elbæk og tre andre går
Partistifter Uffe Elbæk smækker med døren. Foto: Scanpix

Partistifter og tidligere politisk leder for Alternativet Uffe Elbæk melder sig ud af partiet. Det skriver han ifølge Politiken i et brev til partiets medlemmer.

– Så når jeg nu hopper ud af Alternativet-bussen og op på min egen grønne cykel, er det fordi, jeg ikke længere kan genkende det Alternativ, som jeg var med til at starte.

Artiklen fortsætter under videoen

– Det lyder selvfølgelig meget sort-hvidt. Og det er det også. For jeg ved om nogen, hvor mange fine initiativer og tiltag, der finder sted i alle hjørner af Alternativet hver eneste ene dag – og givet også vil gøre det i fremtiden, skriver Elbæk ifølge Politiken.

Han er ikke den eneste fra Alternativets folketingsgruppe, der har meldt sig ud mandag. Det har i alt fire af partiets fem folketingsmedlemmer. Kun Torsten Gejl er tilbage.

Alt dette sker, efter at Josephine Fock blev valgt som politisk leder for partiet 1. februar. Folketingsgruppen ønskede at pege på Rasmus Nordqvist, der ligeledes nu er stoppet i partiet.

Fock: Alternativet består

Partiet består.

Det skriver politisk leder Josephine Fock i en udtalelse mandag. Hun er ikke selv en del af folketingsgruppen.

– Jeg vil gerne sige tak til MF-gruppen for deres arbejde, og specielt tak til Uffe Elbæk for at have stiftet partiet sammen med mig og andre gode kræfter i sin tid.

– Det er vigtigt for mig at sige, at Alternativet består, skriver hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu