ANNONCE

Bro er åben igen

15. december 2019 16:40 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Træer flækker på stribe, en bro er lukket og flere færger aflyst. Det er vejret anno 15. december 2019.

Opdatering 20.10:

Øresundsbroen har to gange søndag været lukket på grund af kraftig blæst. Men omkring klokken 19.40 er der igen åbnet, og bilister kan atter krydse broen.

Det oplyser Øresundsbron, der er selskabet, som driver broen, på Twitter.

– Øresundsbroen er nu åben igen, eftersom at vindstyrken er aftaget tilstrækkeligt. Vi fraråder fortsat vindfølsomme køretøjer at køre over, skriver selskabets konto.

To gange søndag blev trafikken i begge retninger stoppet på grund af vinden.

Efter omkring halvanden time blev broen klokken 14.30 igen åbnet for trafik – blot for at blive lukket igen sent på eftermiddagen.

Oprindeligt forventede Københavns Politi, at broen ville åbne omkring klokken 19. Det trak dog ud med at få vinden til at lægge sig på broen.

– Vinden er aftaget på Øresund, og broen er genåbnet i begge retninger. Der er stadig kraftig vind så kør efter forholdene. Forvent tæt trafik de næste par timer, skriver Københavns Politi på Twitter.

Den kraftige blæst har givet udfordringer for trafikken flere steder i landet.

Vindfølsomme køretøjer frarådes eksempelvis stadig søndag aften at køre over Langelandsbroen og Svendborgsundbroen.

Opdatering 18.02:

Bedst som man troede, at vinden var ved at løje af, så er der nu nyt fra det trafikale Danmark.

For mens Langelandsbroen igen er åbnet, dog med det forbehold, at vindfølsomme køretøjer skal være særligt opmærksom, så er endnu en bro lukket.

Denne gang er det Øresundsbroen, der for anden gang i løbet af søndagen har måttet lukke for overgange til Sverige.

På Vejdirektoratets hjemmeside fremgår det, at vinden forventes at aftage i løbet af aftenen, men der er intet estimat på, hvornår dette eventuelt kunne være.

Københavns Politi har på Twitter oplyst, at broen forventes at være spærret indtil omkring klokken 19.00, men at situationen overvåges løbende.

Original artikel:

Hvis der er en ting, der kan få Danmark på den anden ende, så er det, når naturen viser sine kræfter og virkelig giver frit slag.

I dag har danskere landet over nok bidt mærke i, at der har været godt med rusken i træerne og voldsom blæst.

Artiklen fortsætter under videoen.

Tidligere på eftermiddagen søndag måtte Øresundsbroen give ind og holde lukket i op mod halvanden time, fordi vinden simpelthen var for kraftig.

Sidenhen er broen åbnet igen, men kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes stadig. Men nu kan en ny bro skrive sig på listen over dem, der den 15. december 2019 har måttet lukke, tvunget i knæ af vinden.

Denne gang er det Langelandsbroen, der er lukket. Det skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Fyns Politi omkring lukningen af broen, men dette har ikke været muligt.

Flere steder i landet

Det er dog ikke kun i det fynske, at problemerne hersker i kølvandet på stormvejret. Derimod advares der stadig om kraftig blæst på Storebæltsbroen og på Øresundsbroen, men som om det ikke var nok, så har flere færger været nødt til at aflyse på grund af den kraftige vind.

Scandlines har nemlig aflyst flere afgange på Gedser-Rostock: Fra Gedser: 15. december 2019 klokken 15.00 og 17.00 og fra Rostock: 15. december 2019 klokken 15.00 og 17.00.

Det forventes, at Scandlines genoptager sejlladsen omkring klokken 19.  Alternativt anbefaler Scandlines både fragt- og passagerkunder at benytte overfarten fra Rødby til Puttgarden, hvor færgerne sejler efter planen hver 30. minut.

Men det er ikke kun færger og broer, der er udfordret – det er også ganske almindelige bilister. Syd- og Sønderjyllands Politi har på Twitter oplyst, at de får flere meldinger om væltede træer i politikredsen.

– Nu begynder det samtidig at blive mørkt, så vær ekstra opmærksom i trafikken og særlig ved skovstrækninger, lyder det på Twitter.

Newsbreak.dk følger vejrets udvikling løbende.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu