ANNONCE

Danske myndigheder advarer efter masseskyderi

8. februar 2020 14:05 | Af: Ritzau Fokus

En thailandsk soldat har åbnet ild og dræbt adskillige mennesker i Thailand, rapporterer lokale medier.

OPDATERING 15.21:

Dødstallet er nu steget til mindst 17.

På Twitter advarer Udenrigsministeriets Borgerservice nu danskere, der måtte befinde sig i området:

Politiet siger, at den mand, som er blevet identificeret som gerningsmanden, tidligere på dagen havde skrevet på sin Facebook-profil, at “døden er uundgåelig for alle”.

Han havde samtidig lagt et billede ud af sig selv bevæbnet med et håndskydevåben.

På et tidspunkt – efter skyderiet var gået i gang – skrev gerningsmanden: “Skal jeg give op?”, inden hans profil blev utilgængelig.

Lokal politi siger, at soldaten først ankom til et hus og dræbte to mennesker, hvorefter han tog til en våbenbutik på hærens base og anskaffede sig et nyt skydevåben.

Thailands premierminister og leder af militærstyret, Prayuth Chan-ocha, har ifølge en talsmand kondoleret over for familierne til de dræbte.

ORIGINALARTIKEL:

En thailandsk soldat har åbnet ild og dræbt mindst ti mennesker i det nordøstlige Thailand, skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til en lokal politimand og lokale medier.

Adskillige er desuden såret.

Soldaten, der stadig er på fri fod, åbnede ild i Nakhon Ratchasima i den nordøstlige del af landet, siger en lokal politimand.

– Soldaten åbnede ild flere forskellige steder i byen, som ligger omkring 400 kilometer fra Bangkok, siger politiets talsmand, Kissana Phathanacharoen, i en pressemeddelelse til journalister.

Efter skyderiet forblev gerningsmanden tæt på et butikscenter.

Lokale medier har udsendt optagelser, som viser soldaten stå ud af en bil foran butikscenteret og åbne ild, mens panikslagne mennesker løber væk fra stedet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu