ANNONCE

Direktør fyret af minister: Kan ikke tolereres

10. december 2019 10:16 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Forsvarsministeriets departementschef burde have informeret minister tidligere i sagen om mulig svindel.

Direktør fyret af minister: Kan ikke tolereres
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) fritager direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse for tjeneste og en koncernstyringsdirektør i departementet overføres til anden tjeneste. Foto: Scanpix

I sagen om manglende kontrol og svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fritages direktøren i styrelsen for tjeneste. Og der kommer en kulegravning af indkøb på hele Forsvarets område. Det oplyser Forsvarsministeriet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Desuden fritages en chef i departementet. Vedkommende vil blive overført til anden tjeneste. Det drejer sig om en koncernstyringsdirektør i departementet.

Forsvarsministeriets departementschef, Thomas Ahrenkiel, har over for forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en redegørelse understreget, at han burde have informeret ministeren om sagen tidligere.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) fritager direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse for tjeneste og en koncernstyringsdirektør i departementet overføres til anden tjeneste.

– Jeg har ikke længere tillid til direktøren i ejendomsstyrelsen. Han er fritaget for tjeneste, og der vil blive udnævnt en ny direktør snarest, siger Trine Bramsen på et pressemøde.

Fik forlænget kontrakt kort før

Den indtil fornyligt siddende direktør i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans J. Høyer, fik ellers for blot få uger siden forlænget sin såkaldte åremålskontrakt.

Det betyder, at direktøren, til trods for Rigsrevisionens omfattende undersøgelse af regnskabsrod, fik forlænget sin kontrakt med fire år. Det skriver Altinget.dk.

Undersøgelsen mundede som bekendt ud i en sønderlemmende kritik, der i dag har fået forsvarsminister Trine Bramsen til at fritage direktøren fra tjeneste.

Kan ikke tolereres

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) iværksætter også en ekstern undersøgelse sammen med Folketingets partier. Desuden skal indkøb på hele forsvarsområdet kulegraves.

– Det er helt afgørende, at der er tillid til, at pengene bruges ordentligt. Snyd og svindel kan under ingen omstændigheder tolereres. Derfor tager jeg svindel i Forsvaret meget alvorligt.

– Vi skal gøre alt for at sikre, at lignende sager ikke opstår hverken i Forsvarets Ejendomsstyrelse eller steder, siger hun.

Opdateres…

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu