ANNONCE

Rekord på vej? DMI med brandvarm vejrudsigt

18. maj 2020 06:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Efter et par regnvåde dage bliver det rigtig varmt - måske er en ny rekord for 2020 på vej.

Der er noget at glæde sig til senere på ugen, hvor det danske sommervejr kommer til at vise sig fra sin skønne side.

Men før det varme vejr kommer – og måske endda en ny varmerekord for i år – skal vi igennem nogle dage med skyer og regn. Især mandag. Det fortæller vagtchef Martin Lindberg, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Det gode vejr kan du derfor læse mere om lidt længere nede i denne artikel.

Men først vejret i begyndelsen af ugen:

– I dag (mandag/ red.) så kommer der regn. Der kan her til morgen komme lidt sol i Nordjylland, men ellers overskyet og udbredt regn fra sydvest til hele landet. Temperaturerne kommer til at ligge mellem 9 grader og 13 grader og vinden bliver svag til jævn fra vest og sydvest – i den sydvestlige del op til frisk vind, siger Martin Lindberg.

Natten til tirsdag bliver overskyet med stedvis regn – ud på natten klarer det noget op fra nordvest. Temperaturerne kommer ned til mellem 5 grader og 10 grader.

Mere og mere sol

– Tirsdag ser til gengæld lidt bedre ud. Først på dagen kan det stadig være lidt skyet og stedvis med lidt regn eller byger i den østlige del af landet. Ellers bliver det tørt vejr med nogen eller en del sol de fleste steder og med temperaturer op mellem 12 grader og 17 grader. Vinden bliver let til frisk fra nordvest, siger Martin Lindberg.

Onsdag og torsdag bliver det endnu bedre.

– Begge dage får vi tørvejr med nogen eller en del sol. Skyprognoserne kan være svære at tyde, men vi får temperaturer op til 18 grader onsdag og 21 grader torsdag, siger Martin Lindberg.

Varmerekord

Fredag er der måske udsigt til at vi slår dette års varmerekord.

Prognoserne spår op til 23 grader – lokalt måske endnu varmere. Men varmen kommer ikke helt uden en smule “salt i såret”.

– Vi får det varmt – men samtidig får vi også en hel del skyer. Lokalt kan der komme torden. Det er nok specielt i den sydlige del af Jylland, siger Martin Lindberg, der også forventer at der kan komme et par byger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu