ANNONCE

DMI og politiet advarer: Voldsomt glatte veje

1. december 2019 07:06 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Både hos DMI og flere politikredse har man oplevet det voldsomme vejr.

Det er på alle måder en morgen, der er bidende kold i både kinder og fingrene.

Artiklen fortsætter under videoen.

Flere politikredse landet over har advaret om det barske vejr, som uden tvivl vil sætte sig på dagens trafik og gøre det svære at komme rundt i landet.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har man decideret advaret om, at der er faldet isslag flere steder i politikredsen, mens man hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har advaret borgerne om vejrforholdene.

– Vestmotorvejen er MEGET glat og der er sket flere uheld mellem Sorø og Ringsted. Sæt farten ned!!!, skriver politiet på Twitter.

Derfor er det sikkert at sige, at vinteren i dag for første gang virkelig markerer sig.

DMI advarer danskerne

Og det er ikke bare hos landets politikredse, at man råber op om, at borgerne skal passe på. Det gør man også hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, hvor man har noteret ned til -4,5 grader i det midtjyske i løbet af de tidligere timer søndag.

Det bekræfter den vagthavende meteorolog Bolette Brødsgaard til Newsbreak.dk.

– Vi har frostvejr i landet lige nu. Det er en frostklar morgen, hvor der har været stille, så fugten har sat sig som rim. Der har også været enkelte sludbyger, lyder det fra Bolette Brødsgaard til Newsbreak.dk.

– Det kolde vejr er afgjort noget, som man skal passe på her i morgentimerne og op ad formiddagen, advarer meteorologen.

Vejret fortsætter

Efter nattens frost så kan man forvente, at dagtemperaturen vil nå mellem 2 og 6 graders varme, samt at der vil komme nogen sol.

– Vi får en forholdsvis pæn dag, der omend er kold, men der kommer fortsat byger især i eftermiddag, som nok vil have regn i dagtimerne. Der kan også komme byger i aften, hvor det kan være slud, lyder det fra Bolette Brødsgaard.

Men kigger man frem mod den kommende arbejdsuge, så bør man nok indstille sig på, at bilen skal have fjernet is om morgenen, samt at man børe køre hjemmefra fem minutter før.

– Mandag morgen vil der være stedvis rim- og isglatte veje, lyder vurderingen fra DMI.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu