ANNONCE

DMI varsler voldsomt vejr: Her rammer det

7. december 2019 19:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der forventes forhøjet vandstand på mellem 1,3 meter og 1,4 meter over normal vandstand. Et enkelt sted 2 meter over normal vandstand.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har lørdag aften udsendt en kategori 1-varsling om forhøjet vandstand.

Varslet gælder Vestlige Limfjord mandag fra klokken 04 til tirsdag klokken 00.30.

– Det giver jo ofte problemer, når vi har længere perioder med vestenvind. Det betyder, at vandet presset ind i de fjorde, der er vestvendte, siger vagtchef ved DMI Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Der hvor der bliver størst problemer med vandstanden er i Lemvig og i Skive. Her kommer vandstanden ifølge prognosen op på henholdsvis 143 cm og 136 cm over normalen.

Også i Esbjerg er der pres på vandet. Helt op til 2 meter over normal vandstand, kan man lande på. Men her er grænseværdien for, hvornår der skal varsles, højere end i Limfjordsbyerne, forklarer Martin Lindberg.

Fakta

DMIs forskellige varsler

DMI har fire forskellige kategorier af varslinger, som de sender ud til borgerne:

Risikomelding
Vær opmærksom på, hvordan vejret udvikler sig i dit område. En risikomelding er ikke et varsel, men en melding om vanskeligt vejr, som kan udvikle sig til et varsel.

Kategori 1: Voldsomt vejr
Vær opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og udendørsaktiviteter.

Kategori 2: Farligt vejr
Vær forberedt på, at vejrudviklingen kan påvirke dine omgivelser og forstyrre trafik og forsyning. Følg myndighedernes råd, og vær ekstra opmærksom, når du færdes ude. Følg vejrudviklingen på dmi.dk.

Kategori 3: Meget farligt vejr
Følg myndighedernes råd. Vær forberedt på, at der er høj risiko for, at vejrudviklingen kan påvirke dig og dine omgivelser og forstyrre samfundets funktioner. Følg vejrudviklingen på dmi.dk.

Kilde: dmi.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu