ANNONCE

Efter våd nat: Regnen vælter fortsat ned

10. september 2019 07:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Natten til tirsdag har regnen væltet ned - og det fortsætter, oplyser DMI.

Det har regnen hele natten – og nogle steder endda ret meget.

Det bekræfter vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Henning Gisselø over for Newsbreak.dk.

– Der, hvor det har regnet mest, er Langelandsområdet med op mod 25 mm nedbør og på Djursland, der siden mandag aften har fået på den anden side af 20 mm nedbør, siger Henning Gisselø.

Og regnen ser ud til at fortsætte tirsdag stort set over hele Danmark.

– Det bliver ved med at regne en stor del af dagen i dag – med undtagelse af lige den sydvestlige del af landet. Det stopper først med at regne i løbet af aftenen og først på natten til onsdag. Der slipper det sidste regnvejr Bornholm og Nordsjælland, lyder det fra vagtchefen.

Faktisk har DMI stadig et varsel ude for kraftig regn med en samlet nedbørsmængde fra mandag aften til og med tirsdag aften øst for Storebælt på op til 60 mm regn eller mere. Helt så vildt bliver det nok alligevel ikke, men Henning Gisselø holder foreløbig fast i varslet.

En blandet landhandel

De kommende dage ser ud til at blive en blandet landhandel rent vejrmæssigt.

– Onsdag begynder pænt. Der kunne godt komme noget solskin. Men der kommer hurtigt mange skyer ind fra vest og så begynder det at regne. Først i Vestjylland og senere over hele landet. Det ser dog ud til at gå i opløsning igen ud på aftenen og vi får en opklaring, siger Henning Gisselø.

Torsdag ser ud til at blive en forholdsvis fornuftig dag med plads til lidt sol og uden for meget regn. Fredag tegner til at blive lidt bedre.

– Fredag kan gå hen og blive den bedste dag frem mod weekenden. Vi får lidt regn i løbet af natten til fredag men ellers er der kun lokale byger på menuen. Der bliver helt sikkert også plads til solen. Det bliver dog ikke så varm da vi samtidig får det ret blæsende, siger Henning Gisselø.

Generelt for ugen ligger dagtemperaturerne på mellem 15 grader og 18 grader mens nætterne bliver mellem 10 grader og 12 grader.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu