ANNONCE

DMI: Hård nattefrost på vej

26. november 2019 07:20 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Først skal vi dog lige have et par triste grå dage med skyer og regn.

På søndag er det den 1. december og dermed begynder vinteren. I hvert fald ifølge kalenderen.

Det er dog som om vejrguderne sidder og følger nøje med. For efter et par dage med gråvejr og regn, så bliver det faktisk lidt vinterligt, når vi kommer frem mod weekenden.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Klaus Larsen til Newsbreak.dk.

Vi kan både få nattefrost og til de aller heldigste også et par enkelte snefnug.

– Men vil man stå på ski, så er det stadig rulleskiene, der skal frem. Der kommer ikke nær nok sne, siger Klaus Larsen.

Tirsdag og onsdag

Vi begynder tirsdag hvor mandagen sluttede. Med gråvejr og en del regn. Det er især i Jylland, på Fyn og den vestlige del af Sjælland, der bliver ramt.

– Temperaturerne vil i dagtimerne ligge på omkring 7 grader mens vi om natten får temperaturer ned til omkring 5 grader. Vinden bliver svag til jævn fra sydøst, siger Klaus Larsen.

Torsdag er skiftedag

Når regnvejrsfronten torsdag forsvinder, så klarer det noget op over hele landet. Det betyder at vi kan få nogle rigtig flotte dage med sol. Men samtidig giver det også koldere nætter.

– Vi kan få nogle flotte solskinsdage. Men det betyder samtidig at vi får en noget koldere luft ned over os fra nord. Klart vejr er også ensbetydende med koldere nætter, siger Klaus Larsen.

Fredag og weekenden

Fra fredag morgen kan man risikere at skulle skrabe is af bilruden. Samtidig kan der faktisk falde et par snefnug til de aller heldigste. Det er i den forbindelse nordjyderne.

– Men det bliver ikke til meget sne. Det tør jeg næsten godt sige allerede nu. Til gengæld vil vi se nattetemperaturer ned under frysepunktet. Ned til minus fem grader nætterne til fredag, lørdag og søndag, siger Klaus Larsen.

Da netop natten mellem lørdag og søndag jo er overgangen til vinteren, kan vi meget passende konkludere, at vinteren begynder med frost.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu