ANNONCE

Find paraplyen frem men læg ikke solhatten væk

17. august 2019 07:33 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Vejret den 17. august 2019 byder ikke på flot sommervejr. Men derfor skal du ikke pakke sommertøjet helt væk.

Find paraplyen frem men læg ikke solhatten væk
Det kah godt være, du kommer til at se sådan her ud i dag. Men sommeren er måske ikke helt forbi. Genrefoto.

Der er to ting at sige om vejret den 17. august 2019: Hvis du skal udenfor i dag, bør du vide, hvor regntøjet gemmer sig, men det betyder ikke, at du skal gemme dine shorts helt væk.

Danmarks Meteorologiske Institut oplyser til Newsbreak.dk, at hele landet i dag kommer til at opleve regnvejr, men det betyder altså ikke, at sommeren er helt forbi. Det betyder bare, at der et frontsystem på vej ind over landet.

Frontsystemet kommer fra vest, og bevæger sig mod øst, og det betyder, at jyderne står op til regnvejret, mens nedbøret rammer Fyn, Sjælland og så fremdeles, som dagen skrider frem.

– Det klarer op fra vest, så der kommer ophold med småkig til solen, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Newsbreak.dk.

Paraplyvejr igen

Frank Nielsen fortæller, at vejrudsigten for søndag ligner vejret den 17. august 2019 en hel del. Der er udsigt til tørvejr i løbet af natten, men som dagen skrider frem, ser det ud til, at der kommer mere vand, denne gang fra syd.

– Søndag ser noget våd ud, siger Frank Nielsen.

Hans gæt er, at der kommer mest regn i den sydøstlige del af landet, hvor det ser ud til, at der bliver tørt få steder, mens det længere mod nord er mere omvendt; her vil det regne mere lokalt – til gengæld mere kraftigt, hvor det regner.

Er sommeren forbi?

Spørgsmålet er derfor, om sommeren er forbi, og her er svaret nej. Først og fremmest byder vejret den 17. august 2019 på 17-20 graders varme, mens der natten til søndag bliver 12-15 grader varmt, altså ikke koldt, hverken i dag- eller nattetimer.

– Vi er en periode hvor vejret er ustadigt. Det er heldigvis ikke så koldt endnu, det er ustadigt sommervejr, siger Frank Nielsen.

Han anerkender, at vejret den seneste tid ikke har været videre prangende, og han ønsker ikke at lægge hovedet på blokken og sige, at det med sikkerhed vender til det bedre, når vi kommer længere ind i næste uge. Men noget vil han dog sige.

– Læg ikke shortsene væk. Jeg er lidt fortrøstningsfuld frem mod fredag i næste uge. Det er tit sket, at der har været en ustadig periode, og så vender det med sensommervejr i slutningen af august og starten af september, siger Frank Nielsen til Newsbreak.dk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu