ANNONCE

DMI: Nu kommer frosten – og måske sne

25. november 2019 06:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Især afslutningen på ugen kan gå hen og blive rigtig vinteragtig

Fra på søndag den 1. december er det vinter – i hvert fald ifølge kalenderen. Men det er ikke altid at vejret lige opdager årstidernes skiften, som vi andre gør.

Denne gang er der dog harmoni mellem vejr og kalender. For efter en våd og grå start på ugen, så begynder vinterens tag at få fat i Danmark.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Mette Wagner, til Newsbreak.dk.

– Ugen begynder lidt som weekenden sluttede. Det vil sige, at mandag bliver endnu en gråvejrsdag. For de fleste bliver det dog tørt men i Nordjylland kan der komme lidt dryp af regn. Men det bliver ikke voldsomt, siger Mette Wagner.

Allerede mandag aften kommer der imidlertid fronter ind fra sydvest. Det giver regn og flere skyer.

– Tirsdagsdøgnet bliver derfor med en del nedbør. Det samme gælder egentlig onsdag. Frem til onsdag får vi temperaturer på mellem 4 grader og 9 grader – stort set hele døgnet. De mange skyer gør, at der ikke rigtig er forskel på dagstemperaturer og nattetemperaturer, siger Mette Wagner.

Så sker det

Torsdag sker der en hel masse rent vejmæssigt.

– Det bliver et regulært vejrskifte. Først skal vi lige have et lavtryk ind fra sydvest. Når det i løbet af dagen har passeret, så trækker der kølig luft ned over Danmark fra nord. Det betyder, at vi får nogle flotte klare dage med en smuk blå himmel, forklarer Mette Wagner.

Det klare vejr har dog også en bagside. Det betyder, at det om natten kan blive rigtig koldt.

– Det kan godt gå hen og blive vinterligt. Både hvad angår temperaturer og nedbør. Der er risiko for nattefrost helt ned til minus fem grader og så kan der en overgang – især i natte- og morgentimerne – komme lidt hvidt nedbør. Men det er kun indtil solen for alvor kommer på himlen, siger Mette Wagner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu