ANNONCE

Spejlglatte veje: DMI og politi advarer

30. november 2019 06:46 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Dagens vejr byder på en kold morgen med glatte veje.

Vejret den 30. november 2019 bliver en kold omgang.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Artiklen fortsætter under videoen

Det kan særligt trafikanter, der har sneget sig ud i de tidlige morgentimer få at mærke, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø:

– I den sydvestlige del af Jylland kan der fra morgenstunden være byger med nedbør, der fryser til is på vejene. Det kan også godt være glat i resten landet, men det er det, vi kalder rimglatte veje, siger han.

Meteorologens ord bakkes da også op af Syd- og Sønderjyllands Politi, der advarer om ekstremt glatte veje i Esbjerg-området:

Temperaturerne klokken halv syv lørdag morgen ligger mellem minus to grader i centrale dele af landet og op til fem grader ved kyster med pålandsvind.

Vejret den 30. november 2019: Solen – en sjælden gæst

Ellers byder vejret den 30. november 2019 på en for mange kærkommen lejlighed til at hilse på en gæst, der gennem efteråret har været sjælden.

Solen vil nemlig over det meste af landet:

– Det bliver flot solskin til næsten alle. Hvis man kan finde lidt læ for vinden, kan man nok hygge sig med det. Det er tiltrængt efter al det gråvejr, siger Henning Gisselø.

I aften og i nat daler temperaturerne mange steder igen til under frysepunktet.

Gråvejret kommer tilbage

Mens vejret den 30. november 2019 og weekenden byder på køligt, klart vejr, skal der ikke gå mange dage, før gråvejret er over os igen.

Det sker natten til tirsdag, fortæller Henning Gisselø:

– Her kommer der noget varme ind, der giver gråvejr, blæst og regn – så er vi lidt tilbage i det her måske lidt kedelige vejr, vi har haft stort set hele efteråret, siger meteorologen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu