ANNONCE

DMI: -Vindstød af stormstyrke

9. december 2019 07:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Specielt ved den jyske vestkyst kommer det til at blæse rigtig meget mandag.

Hold på hat og briller. Mandagens vejr bliver nemlig af den blæsende slags.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Erik Hansen til Newsbreak.dk.

– I dag (mandag/ red.) har vi et lavtryk lige nordøst om landet. Det giver os kraftig blæst. Her til morgen blæser det allerede med kulingstyrke ved vestkysten. Blæsten tiltager i løbet af formiddagen til hård kuling med vindstød af stormstyrke, siger Erik Hansen.

I resten af landet vil det også blæse kraftigt – dog får vi ikke vindstød af stormstyrke. Til gengæld får vi en masse regn inden det i Jylland i eftermiddag klarer op og der kan komme en smule sol.

– Dagtemperaturerne vil ligge på mellem 6 grader og 8 grader. Det er til den milde side, når vi tænker på, at vi er i december, siger Erik Hansen.

Allerede mandag aften klarer det op og vinden aftager. Det gør så til gengæld at temperaturen falder drastisk.

-Vi kommer i nat til at ligge fra minus 3 grader til plus 2 grader. Mange steder i hele landet kan vi få nattefrost, konstaterer vagtchefen.

Den pæneste dag

Tirsdag bliver den pæneste dag i denne omgang. Her kan der en overgang komme nogen eller en del sol.

– Dagtemperaturerne vil ligge på mellem 4 grader og 7 grader og vinden mærker vi ikke meget til. Men sidst på tirsdagen kommer en ny front ind over landet og det blæser op fra syd. Fronten giver også en del regn natten til onsdag, hvor vi til gengæld ikke får nattefrost, siger Erik Hansen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu