Drabsanholdte sigtet for flere forbrydelser

10. oktober 2019 14:47 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

To drabssigtede mænd på henholdsvis 34 og 42 år, der er sigtet for to drab på Sjælland, sigtes nu også for blandt andet et hjemmerøveri.

Der kan tilføjes flere uhyggelige kapitler til sagen om to mænd, der sidder varetægtsfængslet for deres medvirken i henholdsvis brandstiftelse og mord i de to sjællandske byer Ruds Vedby og Vemmelev.

For Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan nu oplyse, at de to mænd, der er henholdsvis 34 og 42 år gamle, mistænkes for at stå bag flere andre grove forbrydelser.

Artiklen fortsætter under videoen

Det fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelse:

– Vores efterforskning tegner et meget bekymrende billede af de to anholdte, som vi mistænker for at være indblandet i flere andre alvorlige og grove forbrydelser ud over de to drab og hjemmerøveriet i Skibby. Så vi fortsætter med en dybdegående efterforskning mod de to mænd ind til alle kort i sagen er blevet vendt, fortæller politiinspektør Kim Kliver.

Newsbreak.dk har torsdag forsøgt at få yderligere kommentarer fra Kim Kliver. Blandt andet ville vi gerne høre, om der var rejst yderligere sigtelser foruden de allerede nævnte.

To drabssager

De to mænd sidder varetægtsfængslet for deres medvirken i henholdsvis brandstiftelse og mord i Ruds Vedby og Vemmelev.

For den 42-åriges vedkommende er det for sin rolle i brandstiftelse og drab i både Ruds Vedby og Vemmelev, mens den 34-årige kun er varetægtsfængslet for sin rolle i sagen fra Ruds Vedby.

Ved grundlovsforhøret i sagerne ved Retten i Nykøbing Falster erkendte den ældste af de anholdte ifølge flere medier at have dræbt to ældre mænd og efterfølgende sat ild til deres boliger.

Den 34-årige nægtede sig derimod skyldig. Men han skulle have tilstået, at han har assisteret med at flytte liget i drabssagen fra Ruds Vedby.

Ældre mænd dræbt

Den ene sag handler om den 68-årige møntsamler Kiehn Andersen, der den 20. april blev dræbt i sit hjem i Ruds Vedby. Han blev stukket 15-20 gange i maven og var desuden blevet udsat for stump vold mod kroppen og halsen.

Efter drabet blev liget bragt til Blæsinge Grusgrav ved Slagelse, hvor det blev smidt i en sø.

Den anden sag handler om den 80-årige Poul Frank Jørgensen, som den 16. juni blev fundet blev dræbt i sit hjem på Slagelse Landevej i Vemmelev.

Han var blevet stukket ti gange i ryggen og havde også fået et stik i halsen, der skar halspulsåren over.

I forbindelse med begge drab blev der efterfølgende sat ild til ofrenes huse.

Særlig gruppe nedsat

Grundet lighederne mellem de to sager valgte politiet i juni at nedsætte en særlig gruppe, der skulle se på sammenhængen mellem sagerne.

I løbet af det første døgn fik politiet godt 40 tips fra vidner. De fleste henvendelser handlede om vidner, der på den ene eller anden måde har været i nærheden af eller er kørt forbi adressen på Slagelse Landevej ved Vemmelev, hvor den 80-årige blev fundet dræbt i et udbrændt stuehus.

Derudover var man i tæt dialog med nabokredsen Midt- og Vestsjællands Politi, hvor et lignende drab blev begået i Odsherred i februar. De to mænd blev dog ikke sigtet for dette drab.

– Vi kan sige, at der er noget omkring drabene – ud over ildspåsættelsen – som gør, at vi finder det fornuftigt at slå vores efterforskning sammen, sagde Kim Kliver da.

– Der er brugt samme fremgangsmåde, hvor offeret er blevet slået ihjel, og gerningsmanden eller -mændene derefter har sat ild til huset, sagde han.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu