ANNONCE

Drabssag: Politiet leder efter 30-årig rocker

20. november 2019 10:13 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet har ransaget flere adresser i forbindelse med efterforskningen af et drab begået i Rødovre i maj.

OPDATERING 10.50:

Københavns Vestegns Politi oplyser nu officielt, at onsdagens omfattende ransagninger i rockermiljøet skyldes efterforskning af et mord begået i Rødovre i maj.

Her blev en 36-årig eksrocker, Thomas Josic, skudt og dræbt på Løvevej.

Artiklen fortsætter under videoen

I forbindelse med sagen afslører politiet nu, at man leder efter en 30-årig mand, som man mener er flygtet til udlandet:

– Vi vil opfordre manden til at melde sig til dansk politi. Hvis ikke det sker, kan det blive nødvendigt at efterlyse ham offentligt, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Den 30-årige er fængslet in absentia i drabssagen og efterlyst internationalt.

Under onsdagens ransagninger blev to personer kortvarigt anholdt og en person tilbageholdt. Disse personer vurderes dog ikke at have relation til efterforskningen og er løsladt igen.

ORIGINALARTIKEL:

Politiet er onsdag i gang med flere ransagninger i Københavnsområdet.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ifølge Ritzaus oplysninger er det en aktion, der er rettet mod rockermiljøet. Politiet er derfor til stede på Hells Angels lokaler på Siljangade på Amager og Svanevej på Nørrebro i København.

Politiet ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad aktionen handler om. Men Claus Buhr, politiets talsmand, afviser, at aktionen har en relation til fangeflugten fra Slagelse tirsdag aften.

– Der er tale om ransagninger i en verserende efterforskning, og vi har p.t. ikke yderligere informationer, men vi vender tilbage med yderligere snarest, skriver Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Efterforsker drab

Ritzau erfarer, at aktionen er en del af efterforskningen af et drab, der skete i Rødovre den 4. maj. Her blev en 36-årig mand dræbt i et skyderi.

Ifølge Ekstra Bladet var ofret Thomas Josic, som var tidligere medlem af Hells Angels og havde også en overgang sin gang hos Bandidos.

Ifølge B.T. er en person blevet ført væk i håndjern på Svanevej.

Politiet oplyser, at man er til stede “flere steder” på den københavnske Vestegn og i København.

Kørte væk i flugtbil

Lørdag den 4. maj kort før klokken 22 blev 36-årige Thomas Josic skudt og dræbt på Løvevej i Rødovre – herefter blev en stor mørk bil set køre væk fra stedet.

Kort tid efter blev en mørk bil fundet brændt af på Stærkendevej i Hedehusene.

Den mørke bil er en sort Audi SQ5 3,0, der for første gang blev registreret i Danmark tilbage i 2015. Og senere efterforskning viste, at alt tyder på, at der var mindst to personer i bilen.

– Vi har fået flere gode henvendelser, men vi søger stadig vidner, som set den sorte Audi SQ5 lørdag aften ved 22-tiden i området ved Løvevej i Rødovre eller ved Stærkendevej i Hedehusene ca. kl. 22.20. Hvis nogen har set bilen i dagene frem til den 4. maj, omkring drabstidspunktet eller på flugtruten mellem Rødovre og Hedehusene, er vi også meget interesserede i at høre om det, sagde efterforskningsleder Henrik Hougaard da i en pressemeddelelse.

Flugtbilen blev meldt stjålet fra et parkeringshus på C.F. Møllers Allé i Ørestaden, altså på Amager i København.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu