ANNONCE

Elleman utilfreds med grænseåbning: -Savner begrundelse

29. maj 2020 16:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Regeringen vil lade tyske, norske og islandske turister komme til Danmark fra 15. juni under restriktioner.

Elleman utilfreds med grænseåbning: -Savner begrundelse
Jakob Elleman-Jensen (V) er ikke tilfreds med den genåbning af grænserne, som regeringen fredag fremlagde. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Formand Jakob Ellemann-Jensen (V) forstår ikke, hvorfor Danmark ikke åbner hurtigere for visse turister.

Han forstår heller ikke, hvorfor regeringen vil have et krav om mindst seks overnatninger for, at tyske, norske og islandske turister kan komme til Danmark – vel at mærke hvis de overnatter uden for København.

– Det savner jeg simpelthen en sundhedsfaglig begrundelse for. Hvis der er en, er det til at forstå, men det blæser lidt i vinden, siger han på et kort pressemøde med flere medier.

Pressemøde

Statsminister Mette Frederiksen (S) holdt fredag eftermiddag et pressemøde, hvor regeringen åbner for, at der kan komme turister til Danmark fra Tyskland, Norge og Island fra 15. juni.

Svenske og finske turister er endnu uvelkomne.

Senere på dagen kommer de sundhedsfaglige anbefalinger, sagde Mette Frederiksen.

Lukket siden 14. marts

Siden 14. marts har Danmarks grænser været lukket på grund af coronasituationen. Meldingen kom dagen før på et pressemøde med statsministeren.

Jakob Ellemann-Jensen deler bekymringen for, at smitten kommer ud af kontrol, men han mener, at turister fra de tre lande har vist, at de har en fornuftig tilgang til coronasituationen.

– Vi deler alle sammen bekymringen for, at det kommer ud af kontrol, og det er derfor, der skal være retningslinjer. Vi skal opføre os fornuftigt, som vi har gjort, og det kan tyskerne også godt finde ud af, siger han.

Fakta

Tyske og norske turister skal overholde visse regler

I mere end to og en halv måned har de danske grænser været lukket, men nu åbnes grænserne for tyske, norske og islandske turister fra 15. juni.

Dermed er svenske og finske turister foreløbig uvelkomne.

Læs mere her:

* Indrejsende i Danmark vil stikprøvevis blive opfordret til at tage en test for coronavirus ved grænseovergange.

* De er velkommen, hvis de ejer et sommerhus eller har en kæreste i Danmark.

* Indrejsende er også velkommen, hvis de har bestilt mindst seks overnatninger – dog skal det være uden for København.

* Der bliver opsat mobile teststationer i sommerlandet, hvor der er mange folk og turister samlet. Det skal være muligt for ansatte i butikker, i forlystelsesparker, på restauranter og lignende at blive testet.

* Det sker for at overvåge udviklingen og opdage eventuelt nye smittekæder.

* Det vil ikke være et krav for at indrejse i Danmark, at man lader sig teste, og der kommer ikke til at være testning ved alle grænseovergange eller alle de populære sommerområder hver dag.

* Udlændinge, der kommer til Danmark, vil få information om de danske retningslinjer.

* Hvis en udenlandsk turist testes positiv for coronavirus, vil vedkommende være omfattet af Sundhedsstyrelsens anbefalinger om for eksempel selvisolation.

* Hvis en udlænding, der ønsker indrejse, udviser tydelige sygdomstegn, som for eksempel hoste, tegn på feber eller lignende, vil den pågældende blive afvist ved grænsen.

* Politiet vil kontrollere, om personer, der ønsker indrejse i Danmark, opfylder betingelserne for indrejse.

* Hvis en udlænding, der ønsker indrejse i Danmark, ikke opfylder betingelserne for indrejse, vil den pågældende blive afvist.

* Der vil skulle fremlægges et lejebevis på et sommerhus, hotel, campingplads eller lignende.

Kilde: Regeringen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu