ANNONCE

Færdig som direktør

26. maj 2020 15:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Jesper Worre er afsat som løbsdirektør for Danmark Rundt. Det bekræfter Worre over for Ekstra Bladet.

Færdig som direktør
Jesper Worre skal ikke længere være i spidsen for Danmarks største cykelløb. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Jesper Worre skal ikke længere stå i spidsen for etapeløbet Danmark Rundt. Således erfarer Ekstra Bladet, at Worre er blevet afsat som løbsdirektør.

I slutningen af marts fik han besked om, at han fra næste år ikke længere skal arrangere den største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed i Danmark, lyder det i avisen.

Jesper Worre bekræfter Ekstra Bladets oplysninger, men har derudover ingen kommentarer til bruddet med Danmarks Cykle Union (DCU).

Worre har siden 1997 været løbsdirektør for det, der dengang hed Post Danmark Rundt, men 2019-udgaven blev hans sidste i spidsen for det, der undervejs i hans tid som løbsdirektør kom til at hedde PostNord Danmark Rundt.

Sideløbbende med Tour de France

Han nåede at være med til planlægningen af 2020-løbet, som i sidste ende blev aflyst efter at have været udsat på grund af coronapandemien.

Løbet endte med at få termin sideløbende med Tour de France, men i stedet blev det helt aflyst. Det blev en kendsgerning i sidste uge.

Stoppede i 1992

Den nu 60-årige Worre indstillede sin aktive cykelkarriere i 1992. Siden blev han direktør for Danmarks Cykle Union.

Han blev dog afsat fra stillingen i 2013 for at skulle koncentrere sig om Post Danmark Rundt.

Ekstra Bladet erfarer, at Worres exit er kulminationen på en langstrakt magtkamp i DCU.

Ritzau har været i kontakt med DCU-direktør Martin Elleberg Petersen, der ikke vil bekræfte Worres exit. Han siger, at parterne er i dialog.

Fakta

Etapeløbet Danmark Rundt

PostNord Danmark Rundt, Post Danmark Rundt, Bikuben Danmark Rundt – kært barn har haft mange navne – er et årligt tilbagevendende dansk etapecykelløb med international deltagelse.

Løbet afvikledes første gang i 1985 med en pause 1988-95. Det arrangeres siden 1995 af Danmarks Cykle Union.

Normalt deltager ca. 120-130 ryttere fordelt på 12 til næsten 20 hold. De tilbagelægger i løbet af 5-6 dage 750-900 km gennem Danmark.

Opløb og mål har som oftest været på Frederiksberg Allé på Frederiksberg med enkelte undtagelser.

Blandt de danske vindere er Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jakob Fuglsang, hvor sidstnævnte vandt løbet i både 2008, 2009 og 2010. Michael Valgren (f. 1992) vandt PostNord Danmark Rundt 2014 og 2016.

Kilde: Den store Danske/lex.dk.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu