ANNONCE

-Skyld i hundredevis af dødsfald

1. november 2020 06:02 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Donald Trumps vælgermøder har medført over 30.000 coronatilfælde og flere hundrede dødsfald, viser nyt studie.

-Skyld i hundredevis af dødsfald
Trumps store vælgermøder har medført sygdom og død, viser nyt studie. Foto: Scanpix.

Præsident Donald Trumps store vælgermøder i USA har ført til flere end 30.000 bekræftede covid-19-tilfælde og har sandsynligvis forårsaget 700 amerikaneres død.

Det viser et nyt studie fra universitetet Stanford i delstaten Californien.

Studiet, der blev offentliggjort fredag, har kigget nærmere på 18 af Trumps vælgermøder mellem juni og september og har fulgt forsøgspersoner i op til ti uger før hvert enkelt vælgermøde.

– De lokalsamfund, hvor Trump-vælgermøderne fandt sted, betalte en høj pris i forhold til sygdom og død, konkluderer forskerne bag studiet.

Antallet af smittetilfælde med coronavirus steg ofte markant i de lokalsamfund, der var vært for vælgermøderne, sammenlignet med nærliggende små byer, hvor Trump ikke havde været, viser studiet.

– Der er indikationer på, at overholdelse af retningslinjer for folkesundhed, herunder brug af mundbind, blev forbedret ved senere vælgermøder, skriver forskerne.

Tilbyder mundbind

Præsidentens valgkampagne har tidligere oplyst, at den tilbyder deltagerne ved vælgermøderne mundbind og temperaturtjek.

En talsmand for Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, kritiserer Trumps vælgermøder for at være “superspreder-begivenheder”, som bryder med sund fornuft.

Donald Trump har formået at samle tusindvis af tilhængere til sine vælgermøder op til valget 3. november trods en stigning i antallet af coronatilfælde i USA.

Imens har Joe Biden holdt mindre vælgermøder for udelukkende inviterede gæster, brug af mundbind og fysisk afstand mellem folk.

USA registrerede fredag flere end 90.000 nye smittede med coronavirus. Den seneste uge har budt på de højeste smittetal i USA siden pandemiens begyndelse.

Tallene kan dog ikke sammenlignes med smittetallene i foråret, hvor myndighederne testede langt færre.

I alt er der bekræftet 230.345 coronarelaterede dødsfald i USA. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University tidligt søndag morgen dansk tid.

Fakta

Donald Trump

* Navn: Donald John Trump.

* Alder: 74 år (født 14. juni 1946).

* Fødested: Queens, New York City, USA.

* Søn af: Frederick C. og Mary Macleod Trump.

* Nationalitet: Amerikansk.

* Politisk parti: Det Republikanske Parti.

* Civilstand: Gift med Melania Trump, som han har en søn sammen med. Han har desuden fire børn fra to tidligere ægteskaber.

* Uddannelse: Han har en bachelorgrad i økonomi fra University of Pennsylvania fra 1968.

* Karriere: Han begyndte allerede under sin uddannelse at arbejde for sin fars ejendomsfirma i sin fritid.

– 1971: Han overtog formelt virksomheden og omdøbte den senere til The Trump Organization. Hans fokus var i begyndelsen på projekter i New York, men firmaet fik senere aktiviteter adskillige steder i USA og i andre lande.

– 2015: Han annoncerede, at han vil gå efter at blive Republikanernes præsidentkandidat.

– 2016: Han blev formelt valgt som partiets kandidat i juli.

– 2016: Han blev valgt til USA’s præsident i november, som nummer 45 i rækken af amerikanske præsidenter.

* Andet: I 2004 deltog han for første gang i tv-showet “The Apprentice” (på dansk “Hyret eller Fyret”), hvor deltagerne konkurrerede om en ledende stilling i Trumps firma.

* Fritidsinteresser: Golf.

Kilder: Business Insider og Biography.com og Ritzau

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu