ANNONCE

DMI: Varmen fortsætter – og torden lurer

14. august 2020 06:52 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Dagens vejrudsigt lover varmt vejr. Masser af varmt vejr.

DMI: Varmen fortsætter - og torden lurer
Vejret fredag, og de kommende dage, bliver en hed omgang.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dagens vejrudsigt kan opsummeres meget enkelt ifølge vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Frank Nielsen. Sol. Og sommer.

Har man fulgt med i vejrudsigterne for de foregående dage, bliver man måske overrasket over, at DMI igen har varslet en omfattende hedebølge, som du kan danne dig overblikket over i denne artikel. Tidligere har det ellers forlydt, at vejret ville ændre sig og blive mere køligt, som vi kom længere ind i august, men den ændring er udskudt for nu.

Frank Nielsen fortæller, at et af de vejrfænomener, der skulle sætte gang i køligere temperaturer i Danmark, ikke kom til landet alligevel, og det betyder, at ændringen i vejret lader vente på sig.

Det går hurtigt

Opskriften på vejret for i dag og de kommende dage er derfor ret enkel. Natten til fredag var helt kølig flere steder i Danmark, med temperaturer under 10 graders varme, men Frank Nielsen fortæller, at det hurtigt vil ændre sig.

– Temperaturen stiger hurtigt, og ved middagstid når vi mellem 25 og 28 graders varme, lokalt op til 30 graders varme, siger Frank Nielsen, der tilføjer, at temperaturen ikke topper ved 25 til 28 graders varme.

– Resten af weekenden byder på en grad varmere vejr fra dag til dag, siger Frank Nielsen.

Med andre ord er der risiko for op til 32 graders varme på søndag, og derudover kan man hos DMI se, at der sniger sig gradvist mere fugt ind i vejret, hvilket betyder, at risikoen for regn- og tordenbyger, midt i de varme dage, stiger gradvist.

En dejlig weekend

De kystvendte dele af Danmark har den seneste tid “lidt” under, at havtemperaturerne har været så lave, at temperaturerne ved netop kysterne ikke har været så høje som i resten af landet. Frank Nielsen fortæller nu, at de kommende dage, med meget høje temperaturer, betyder, at man ved kysterne får svært ved at komme af med varmen om natten. Derfor er der risiko for døgn ved de danske kyster i den kommende tid, hvor temperaturen på intet tidspunkt kommer under 20 graders varme.

– Er man et raskt menneske, der husker at få væske nok, er det at se frem til en dejlig weekend, siger Frank Nielsen.

Hvornår, det varme vejr stopper, er svært at sige, ifølge DMI.

Man er ret sikre på, at temperaturene bliver hængende i det høje leje til i hvert fald onsdag i næste uge. Derefter kan det se ud til, at temperaturerne falder. Men hos DMI har man netop været i den situation, at prognoserne pegede på, at temperaturerne ville falde i den weekend, der står for døren. Og vi ved alle, hvordan det endte med at gå.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu