ANNONCE

Kraftigt jordskælv udløser tsunamivarsel

2. august 2019 15:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er udsendt et tsunamivarsel, efter et jordskælv har ramt ud for øen ved Javas kyst.

Et voldsomt jordskælv har ramt ud for kysten ved den indonesiske ø Java og fået bygninger til at ryste i hovedstaden, Jakarta. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge AP er skælvet målt til 6,8, og det ramte 151 kilometer fra Banten-provinsen ud for øens sydvestlige kyst. Skælvet skal have ramt på en dybde på 42,8 kilometer.

Bygninger i Jakarta rystede i omkring et minut ved jordskælvet, da det ramte om aftenen lokal tid. Tv-optagelser viser, hvordan arbejdere løber ud af høje bygninger.

Ifølge AFP advarer landets katastrofeenhed efter jordskælvet om, at der kan komme en tsunami.

Jordskælvet ramte klokken 14.03 dansk tid.

Det danske Udenrigsministeriums Borgerservice advarer også på Twitter danskere, der måtte opholde sig i Indonesien.

Her fremgår det, at det er vigtigt at udvise agtpågivenhed. På sin hjemmeside skriver Borgerservice:

“Følg de lokale myndigheders anvisninger, også i forhold til tsunamivarsler. Hold dig opdateret via medierne. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice på +45 33921112.”

– I nogle områder er der risiko for en alvorlig tsunami, der kan være helt op mod tre meter, siger Rahmat Triyono fra katastrofeagenturet.

Han tilføjer, at der endnu ikke er indløbet meldinger om tilskadekomne eller materielle skader.

Bygninger i Jakarta rystede i omkring et minut, da jordskælvet ramte om aftenen lokal tid. Tv-optagelser viser, hvordan arbejdere løber ud af høje bygninger.

– Lysekronen i min lejlighed rystede, og jeg løb bare ned fra 19. etage, fortæller 50-årige Elisa.

– Alle andre løb også. Det var virkelig stærke stød, og jeg var virkelig bange.

Indonesien lægger ofte grund til seismisk og vulkansk aktivitet på grund af landets placering, hvor tektoniske plader støder sammen.

Sidste år ramte et kraftigt jordskælv på 7,5 og en efterfølgende tsunami byen Palu på øen Sulawesi. Her blev over 2200 mennesker dræbt og tusinder af andre erklæret savnet.

Også i december 2004, da det store jordskælv på 9,1 skabte en voldsom tsunami i Det Indiske Ocean, var Indonesien det hårdest ramte land. Af de i alt 220.000 mennesker, der omkom i tsunamien i 2004, var de 170.000 ofre i Indonesien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu