ANNONCE

Mangemilliardær er død 79 år gammel

23. august 2019 14:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han blev 79 år gammel.

Mangemilliardær er død 79 år gammel
David Koch er død. Foto: Lucas Jackson/Scanpix.

Milliardæren David Koch er død. Han blev 79 år gammel. Det skriver blandt andet Reuters og Washington Examiner

Sammen med sin bror Charles ejede han Koch Industries, et energi- og kemikaliefirma. David Koch stoppede med at lede organisationen sidste år på grund af skrantende helbred, skriver NBC News.

Brødrene er, ifølge Business Insider, kendt som nogle af de mest indflydelsesrige figurerer i konservative kredse i USA.

Penge i politik

Brødrene var med til at opbygge et stort netværk af konservative donorer, der blandt andet har arbejdet for at påvirke politikere i retning mod en mindre stat og mere frihandel. De brugte en del af deres store, store formue på at donere penge til alverdens konservative organisationer. Ifølge Forbes var David Koch verdens 11. rigeste mand ved sin død.

BBC skriver, at brødrene David og Charles Koch skabte en formue på deres forretninger, men at det var ikke det, der gjorde dem til kendte navne over store dele af verden.

Det var derimod deres rolle i amerikansk politi. Deres firma, Koch Industries, havde ikke været nær så kendt, som det er, var det ikke fordi brødrene har været meget aktive i at fremme den form for politik, de begge er tilhængere af.

Ifølge BBC har brødrene over årene brugt hundrede af millioner af dollars på at støtte konservative ideer og kandidater, altså den fløj af amerikansk politi, Donald Trump er præsident for.

Det betyder dog ikke, at brødrene er på julekort med Donald Trump. Charles Koch sammenlignede, ved det amerikanske præsidentvalg, valget mellem demokraternes Hillary Clinton og republikanernes Donald Trump, som et valg mellem kræft og en blodprop i hjertet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu