ANNONCE

Nu går vejret helt amok

23. juni 2020 06:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det begynder for alvor i dag og kulminerer på lørdag - men det vilde sommervejr ser faktisk ikke ud til at forsvinde lige foreløbig.

Sommervejret er over os – og en af de kommende dage kan temperaturen runde de 30 grader.

Hvornår det sker kan du se lidt længere nede i artiklen, når du lige har læst lidt om vejret i dag og i morgen – det er nemlig ifølge vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Klaus Larsen, også ret godt.

– Vejrudsigten siger egentlig bare sol, sol og sol – og så lidt mere sol. Og det bliver varmt, varmt og varmt – og så lidt mere varmt, konstaterer Klaus Larsen.

Og det hele er allerede begyndt godt tirsdag morgen. Med undtagelse af Bornholm, så er Danmark stort set skyfrit.

– Men også på Bornholm klarer det op længere ud på dagen. Her til morgen ligger vi på mellem 10 og 12 grader rundt om i landet men jeg forventer, at langt de fleste steder hurtigt vil runde de 20 grader tirsdag. Der, hvor det bliver varmest, får vi vel op mod 24 grader. Det bliver formentlig i Østjylland, lyder dagens vejrdom fra meteorologen, der på grund af en jævn vind fra vestlig retning forventer, at der ved vestvendte kyster bliver lidt koldere.

Dermed er der lagt op til at tirsdag aftens sankthansbål kan brænde i fred for regnen. Til gengæld minder politikredsene om, at man skal huske at holde afstand på grund af coronasituationen.

Kulminerer lørdag

Onsdag, torsdag og fredag bliver det gradvist varmere og varmere.

Temperaturen stiger støt frem til og med lørdag, hvor det kulminerer med op til 30 grader – måske endda over 30 grader.

– Men derfra så begynder det at knibe lidt med helt at holde tørvejr. Faktisk kan der allerede lørdag komme en byge eller to – og søndag lidt flere byger. Søndag falder temperaturen også en smule og vi får et lille dyk i sommervejret. Men det er stadig med temperaturer over de 20 grader så sommeren forlader os ikke helt, siger Klaus Larsen.

Der er med andre ord lagt op til en rigtig flot uge og specielt weekend, hvor man kan nyde udendørsaktiviteter i fulde drag.

Men samtidig skal man huske at passe på solens stråler. Det kan du se mere om i billedgalleriet over denne artikel.

Fakta

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, statens center for vejrtjeneste og -forskning, grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu