ANNONCE

Nu kan du søge om dine indefrosne feriepenge

29. september 2020 08:44 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Info

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard oplyser nyt om de indefrosne feriepenge.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og ATP er samlet tirsdag formiddag for at oplyse nyt omkring de indefrosne feriepenge.

Det står nu klart, hvad danskerne skal gøre for at få de indefrosne feriepenge udbetalt, samt hvornår de kan søge om deres feriepenge.

I bunden af artiklen får du en guide til, hvordan du søger om dine feriepenge.

Søg nu

Danske lønmodtagere kan snart have flere penge til forbrug mellem hænderne.

Fra i dag og frem til 1. december kan man digitalt bestille tre ugers indefrosne feriepenge ved at gå ind på borger.dk og logge på med NemID.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet på pressebriefingen.

Pengene vil blive udbetalt op til syv hverdage efter og beskattes som almindelig indkomst. De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i forsørgelsesydelser og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Det er frivilligt, om man vil have sine indefrosne feriepenge udbetalt.

Hvis man ikke aktivt går ind og beder om feriepengene inden den 1. december, bliver de udbetalt automatisk, når man når folkepensionsalderen, medmindre man af andre årsager forlader arbejdsmarkedet inden.

Skal arbejde i samfundet

Selv om det er frivilligt, om danskerne vil have pengene udbetalt, så håber Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på, at det er en overvejende del af danskerne, der beslutter sig for det.

– Det er godt, at pengene nu kan begynde at komme ud og arbejde. Det er der behov for. Vi ved, at mange virksomheder har svært ved at få økonomien til at løbe rundt på grund af coronakrisen, og saltvandsindsprøjtning kan være med til at få gang i hjulene og dermed redde arbejdspladser, siger Beskæftigelsesministeren og fortsætter:

– Det er frivilligt, om man som lønmodtager vil have feriepengene udbetalt, men jeg er overbevist om, at mange danskere vil hæve dem og bruge flere penge – gerne i danske virksomheder – til gavn for hele økonomien og dermed også arbejdsmarkedet. Hvornår de sidste to ugers feriepenge skal udbetales er endnu ikke aftalt, men det skal partierne bag aftalen vende senere på efteråret.

Lang kø

Allerede på pressemødet var koncerndirektør i ATP Anne Kristine Axelsson opmærksom på, at dagens nyhed ville sætte pres på bestillingerne.

– Vi forventer et stort pres på borger.dk, når der åbnes for, at man kan bestille. Derfor bruger vi et kø-system, som man kender det fra Skattestyrelsen, hvor man kan se sin aktuelle ventetid. Man kan også med fordel vente et par dage med at søge, siger hun.

Alligevel viste det sig, at mange danskere var logget på Borger.dk for at bestille feriepenge.

Mens beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard holdt pressemøde om udbetaling af indefrosne feriepenge, har over 40.000 logget ind for at bede om at få udbetalt sine feriepenge. Der er derfor en ventetid på omkring 40 minutter i skrivende stund.

Noget man dog kan regne med ifølge Anne Kristine Axelsson er, at man ikke vil opleve forsinkelser på sin udbetaling af feriepengene.

– Udbetalingen af de indefrosne feriemidler er en særopgave, hvor ATP på kort tid har etableret et set up, der sikrer samtidige udbetalinger til tre millioner danskere. Man skal altså ikke være nervøs for, at ens udbetaling forsinkes, selv om rigtig mange borgere bestiller samtidigt, siger hun i en pressemeddelelse fra ATP.

Fakta

Sådan får du dine indefrosne feriepenge

Sådan får du dine indefrosne feriepenge, der kan bestilles fra tirsdag den 29. september 2020 og frem til den 1. december 2020.

 • Fra tirsdag den 29 september kan du bede om at få op til tre uger af dine indfrosne feriepenge udbetalt.
 • Du skal gå ind via borger.dk/bestilferiemidler
 • Log på med NemID.
 • Vælg ansættelsesforhold. Langt de fleste vil være lønmodtagere, men enkelte grupper vil skulle ansøge via en blanket
 • Herefter kan du se, hvor meget du får udbetalt. Beløbet er før skat
 • Bekræft en Tro & Love erklæring
 • Tryk på ”Bestil feriemidler”
 • Du får en kvittering, og pengene vil blive sat ind på din Nem-Konto
 • Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår pengene udbetales.
 • Du skal forvente, at der går op til syv hverdage, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto. Hvis du har særlige ansættelsesforhold og ansøger via blanket kan der gå længere tid.
 • Hvis du har spørgsmål, så kan du læse mere på borger.dk/feriemidler

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu