Nu udvides risikovarsel om skybrud

13. oktober 2019 17:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

DMI har justeret på tidligere varsling om risiko for skybrud. Nu er flere steder i risikozonen.

Knap var det oprindelige varsel om risiko for skybrud i en stor del af Danmark trådt i kraft, førend der er blevet justeret på det.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vurderer nu, at en endnu større portion af landet kan blive ramt af lokale skybrud, når der falder store mængder vand fra oven.

Vagthavende meteorolog Mette Wagner fortæller søndag aften til Newsbreak.dk, at det skyldes, hvordan nedbøren bevæger sig for nuværende.

Oprindeligt gjaldt varslet fra klokken 17 til 22, men det er nu udvidet til klokken 23, og regnen er allerede begyndt at falde i de sydlige egne.

– Det bliver i hvert fald vådt i løbet af natten, og det kan sagtens være, der kommer lokale skybrud, men det blæser rigtig meget oppe i højderne, så skyerne flytter sig rigtig meget, siger Wagner.

Med det antyder hun, at det kan ske, at skybrudskriteriet – mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter – ikke bliver opfyldt, fordi regnskyerne når at flytte sig for hurtigt.

Samtidig er et decideret varsel for voldsomt vejr stadig aktuelt. I perioden fra klokken 02 til klokken 08 mandag, vil det blæse kraftigt. Der kan i det tidsrum komme nogle meget kraftige vindstød op til stormstyrke.

Her snakker vi så 25 til 35 meter i sekundet.

Selve det område, der står til at blive hårdest ramt, er ifølge DMI den jyske vestkyst og Kattegat, men der kommer kraftig blæst i hele landet. Det er dog med til at blæse nedbørsskyerne væk.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu