ANNONCE

Nye smittetal er bekymrende

21. oktober 2020 14:41 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er 630 nye smittede i Danmark det seneste døgn. Det er det højeste antal smittede i 26 dage.

630 er smittet med coronavirus i Danmark det seneste døgn, viser Statens Serum Institut i en daglig opgørelse. Der er to nye dødsfald.

Nyheden kommer på en dag, hvor landets myndigheder har inviteret til pressemøde om status på coronavirus covid-19 i Danmark.

– Vi oplever en stigende smitte, desværre, indleder direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på pressemødet.

Mens smittetallet er højere end tidligere, er antallet af indlagte faldet med seks patienter. Dermed er der 122 indlagte med coronasmitte på landets sygehuse. Af de nuværende indlagte er 16 på en intensiv afdeling. Ni af dem er så syge, at de er tilknyttet en respirator.

En stigning

Søren Brostrøm understreger herefter dog også, at der er tale om en forventelig stigning, da det køligere klima gør, at flere rammes af sygdom heriblandt også typiske sygdomme, som rammer i vinterhalvåret.

Direktør for Statens Serum Institut Kåre Mølbak følger op på Sørens Brostrøms udmelding vedrørende smittetallet.

Han peger også på, at der den seneste tid har været grund til bekymring. Særligt slår han ned på antallet af smittede i uge 42 er helt særlig. I efterårsferien har Statens Serum Institut set en stigning i antal af smittede, mens der til sammenligning er lang færre personer, der er blevet testet.

– Der er grund til at være bekymret. Det ser ud til, at vi er på vej ind i en periode med højere sygdomsforekomst og højere smitte, men heldigvis er vi fortsat på et punkt, hvor epidemien er under kontrol, og antallet af indlagte er fortsat beskedent, siger han. siger Kåre Mølbak på pressemødet.

Kåre Mølbak finder de nyeste tal bekymrende, men understreger, at situationen igen er under kontrol.

Anne Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller på pressemøde om indsatsen med at smitteopspore. Styrelsen har fra maj til september været i kontakt med 13.907 covid-19-smittede.

Milde symptomer

Allerede op til pressemødet løftede Sundhedsstyrelsen sløret for, at det nu er muligt for borgere med milde symptomer at bestille en tid til coronatest selv.

Borgere med milde symptomer har fra onsdag mulighed for at bestille en coronatest uden først at få en henvisning fra lægen.

– Det, vi siger til borgerne, er, at man i virkeligheden selv skal mærke efter om man har brug for at snakke med en læge. Hvis det er tilfældet, så skal man selvfølgelig stadig snakke med lægen, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Derudover brugte Søren Brostrøm tiden til at opridse en række skærpelser vedrørende mundbind.

Han skærper, at mundbindet skal på, når man sidder i venteværelset hos lægen. Desuden skal man bære mundbind, når man skal testes i en af landets testtelte.

Ingen rejser i udsigt

Der er muligvis mange, der holder særligt øje med, om juleferien eller vinterferien til udlandet skal aflyses allerede nu.

Skal man lytte til direktør i Udenrigsministeriet, så er udsigterne til udlandsrejser meget dårlige.

– Vi kan meget snart – måske i morgen, hvor vi opdaterer rejsevejledninger igen – kan komme i en situation, som vi havde 13. marts, hvor hele verden er orange, siger Erik Brøgger, direktør i Udenrigsministeriet, på et pressemøde om coronasituationen.

Inden pressebriefingen har flere medier rapporteret om, at der var en stor risiko for, at rejser til Tyskland kunne være udelukket i den kommende tid.

Direktøren i Udenrigsministeriet kunne hverken be- eller afkræfte, om det lå i udsigterne. Han ville først være mere konkret torsdag, hvor de nyeste rejsevejledninger offentliggøres.

Sker det betyder det, at danskere ikke anbefales at rejse til Tyskland, ligesom at tyske turister nægtes adgang til Danmark.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu