ANNONCE

Nyt DMI-varsel: Her bliver det voldsomt

13. juni 2020 10:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Risikovarslet for skybrud, lyn og torden lørdag breder sig - se her hvor du risikerer at vandet vælter ned.

Lørdag kan der komme både skybrud, lyn og torden over Danmark. Se kortet i bunden af artiklen hvor det risikerer at ramme.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har skybrud bygget sig op over Hamborg siden tidligt lørdag morgen – og systemet har kurs mod Danmark. Men nøjagtig hvor og hvornår den voldsomme regn rammer, kan DMI ikke sige nærmere om.

Da Newsbreak.dk talte med vagtchef Trine Pedersen, DMI, tidligere lørdag sagde hun følgende:

– Jeg kan se, at lørdag morgen er de skybrud, der skal ramme Danmark, ved at bygge sig op nede over Hamborg. Så det ser ud som om det kommer her til landet på et eller andet tidspunkt lørdag, siger Trine Pedersen.

Siden har DMI udvidet området med risikovarsel to gange. I første omgang gjaldt det nærmest kun den østlige del af Jylland, Fyn samt Vestsjælland. Men nu er flere områder kommet med.

Voldsom regnmængde

Ifølge DMI kan der komme 25 mm regn på bare 25 minutter – så det er en ordentlig sjat vand, der formentlig lander flere steder i Danmark i løbet af lørdagen.

Risikovarslet lyder frem til lørdag aften klokken 19.

Til gengæld kan danskerne glæde sig over, at når først skybruddet er drevet forbi Danmark så står der opklaring og sommervejr på programmet.

Det kan du læse mere om her: DMI slår fast – nu kommer varmen

Pas på

I forbindelse med skybrud er der ting du skal være specielt opmærksom på, skriver DMI i forbindelse med varslet.

Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig.

Fakta

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, statens center for vejrtjeneste og -forskning, grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske/lex.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu