ANNONCE

Politi efterlyser mand efter eksplosion

10. august 2019 07:39 | Af: Ritzau Fokus

Politiet har nu udsendt en efterlysning efter lørdagens eksplosion i København.

Københavns Politi efterlyser en mand med mørkt tøj og lyse sko, der er set løbe fra politistationen på Nørrebro umiddelbart efter eksplosionen, der ramte natten til lørdag.

Det fortæller Rasmus Agerskov Schultz, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, tidligt lørdag morgen.

– Ifølge flere vidner er manden iklædt sort tøj og lyse sko, og han er set løbe fra stedet i høj fart, siger han.

Vil i kontakt med manden

Manden løb fra gerningsstedet i Hermodsgade mod Sigynsgade og derfra videre mod Skjolds Plads.

– Vi vil selvfølgelig meget gerne i kontakt med manden. Og også andre, der har set nogen i området, der passer på signalementet, siger Rasmus Agerskov Schultz.

Ifølge vicepolitiinspektøren ankom politi og beredskab til Hermodsgade få minutter efter eksplosionen, og området er fortsat afspærret.

Hovedstadens Beredskab fortalte natten til lørdag om store ødelæggelser på bygningen i Hermodsgade, der til daglig huser Københavns Politis lokalstation Nordøst.

Øjenvidner fortæller til Ritzau, at der er store skader på facaden. En bruger på Twitter har lagt billeder op, der viser knuste ruder og store skader på indgangspartiet til politistationen og en tilstødende bygning.

Ifølge Rasmus Agerskov Schultz er ingen kommet til skade, og ingen har været til stede, da eksplosionen fandt sted.

Sammenhæng?

Eksplosionen ved politistationen kommer mindre end en uge efter en lignende hændelse ved Skattestyrelsens bygning i Østerbro i København.

Politiet siger tidligt lørdag morgen, at det er for tidligt at sige, om der er en sammenhæng mellem de to eksplosioner, men at det indgår i deres efterforskning.

– Det er klart, at det er oplagt, at når der inden for så kort tid sker to eksplosioner, at man tænker, at det må have en sammenhæng, siger Rasmus Agerskov Schultz.

– Men det er endnu for tidligt at sige noget omkring, da vores undersøgere stadig arbejder ude på gerningsstedet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu