ANNONCE

Politiet fortæller nyt om eksplosionen ved Skat

9. august 2019 16:31 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der er formentlig blevet brugt sprængstof som også bruges industrielt ved eksplosion i København tirsdag.

Sprængstoffet lå kun omkring 60 centimeter fra Skattestyrelsens indgangsparti ved eksplosionen tirsdag aften i København.

Det oplyser chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

– De foreløbige analyser viser, at der formentlig er tale om sprængstof af en type, der blandt andet benyttes industrielt for eksempel ved nedrivningsarbejde eller lignende, siger Jørgen Bergen Skov i pressemeddelelsen.

Det er tidligere kommet frem, at PET, Politiets Efterretningstjeneste, følger udviklingen omkring eksplosionen.

– PET følger situationen tæt og er i løbende dialog med Københavns Politi om efterforskningen af eksplosionen ved Skattestyrelsen tirsdag aften. Samtidig følger PET udviklingen i trusselsbilledet og er i løbende dialog med politiet om eventuelle tiltag, har PET sagt i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Særlig gruppe

Efter eksplosionen har politiet nedsat en særlig gruppe for at klarlægge, hvad der helt præcist skete, og hvem den eller de ansvarlige er.

Ud over det har politiet fredag eftermiddag ikke yderligere kommentarer til efterforskningen.

– Jeg kan sagtens forstå, at der er stor interesse for denne sag. Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og som har største fokus hos os.

– Vi er fortrøstningsfulde og forfølger flere konkrete spor. Men netop af hensyn til vores efterforskningsmuligheder kan jeg ikke gå i yderligere detaljer omkring disse, siger han.

123 henvendelser

I alt 123 borgere har henvendt sig til politiet i sagen.

– Det vil jeg endnu engang gerne takke for. Det har været væsentligt for efterforskningen, og hvis der stadig er nogen derude, som ligger inde med viden og endnu ikke har været i kontakt med os, så er vores telefoner åbne døgnet rundt, siger Jørgen Bergen Skov.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu