ANNONCE

Svensker anholdt for eksplosion i København

14. august 2019 09:15 | Af: Ritzau Fokus

Der er kommet nye oplysninger frem i sagen.

En 22-årig mand er pågrebet for eksplosionen ved Skattestyrelsen. En anden sigtet er på fri fod.

– I aftes blev der anholdt en 22-årig svensk mand og vi efterlyser en anden 23-årig svensk mand. Begge er mistænkte for at være gerningsmændene bag sprængningen ved Skattestyrelsen, siger Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi, ifølge DR Nyheder.

Den ene mand, en 22-årig, blev tirsdag varetægtsfængslet af en dommer i København. Den anden mand er ikke pågrebet, men er nu internationalt efterlyst.

– Vi har i nat også ransaget flere adresser i Sverige. Her har vi beslaglagt det, vi formoder er den bil, der er brugt af gerningsmændene, siger Jørgen Bergen Skov.

Han ønsker ikke at fortælle, hvad der har ført politiet på sporet af de to svenskere. Chefpolitiinspektøren siger dog, at politiet har kørt et “intensiv efterforskning”.

Braget

Skattestyrelsens bygning på Østbanegade på Østerbro blev ramt af eksplosion 6. august. Stort set samtlige ruder langs Skattestyrelsens facade er knust efter eksplosionen. En person kom lettere til skade.

10. august blev nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro  ramt af en eksplosion. Ingen kommer til skade, men bygningen er voldsomt medtaget. Facaden bliver ødelagt og ruder knust.

Der har derudover været flere eksplosioner i København i 2019, i både februar, april, maj og juni. Det er uvist, om politiet kobler samme gerningsmand, eller mænd, til flere af disse eksplosioner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu