ANNONCE

Politiet tager over i lufthavnen

22. marts 2020 11:45 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet vil nu være langt mere til stede i Københavns Lufthavn.

– Nu skal budskabet forståes, siger politiinspektør Rasmus Skovsgaard fra Københavns Politi på et pressemøde søndag formiddag.

Pressemødet foregår i Københavns Lufthavn, hvor politiet nu vil gå ind og spille en mere aktiv rolle i forhold til at sikre, at smittespredning ikke sker i lufthavnen.

Det vil blandt andet betyde, at der vil være mere tydeligt politi til stede i lufthavnen:

– Der vil være politi med megafoner. Det kan virke voldsomt, men det vil blive brugt, hvis ikke man efterlever kravene, siger politiinspektør Rasmus Skovsgaard.

Holder ikke afstand

Det sker blandt andet på baggrund af billeder fra bagagehåndteringen, hvor massevis af mennesker ikke holdt afstand til hinanden.

Samtidig erkender Rasmus Skovsgaard, at indsatsen kunne være startet flere døgn tidligere.

Klokken 18.30 fredag var en journalist fra TV2 i lufthavnen ved bagagebåndene, og her stod flere mennesker tæt op af hinanden.

Det viser billeder, som journalisten har taget i løbet af de ti minutter, vedkommende stod i området.

På pressemødet beklager sikkerhedschef i Københavns Lufthavn, Johnnie Müller, situationen:

– Der har været alt for mange passagerer, der har stået alt for tæt på hinanden. Det beklager vi.

– Derfor strammer vi nu op på myndighedernes anvisning. Ved store ankomster vil kaptajnen nu tydeliggøre, at man skal holde afstand. Så skal man blive i flyet, indtil baggagen er klar til at blive hentet ved udleveringen, siger Johnnie Müller.

Ingen sagde noget

Journalisten noterede sig i den forbindelse, at der ikke var nogen af de sikkerhedsmedarbejdere eller betjente, som var til stede, der gjorde opmærksom på, at folk stod for tæt.

Pressevagt i Københavns Lufthavn Mikkel Krogh mener, at lufthavnen gør alt, hvad den kan, at forhindre smittespredning.

– Det er synligt overalt, hvad folk skal gøre. Så det er simpelthen folk selv, der ikke respekterer retningslinjerne, siger han til TV2.

Mikkel Krogh fortæller, at der er sat håndsprit op til fri afbenyttelse, at der hænger plakater med Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og at passagererne ved flere lejligheder bliver bedt om at holde afstand over højttalerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu