ANNONCE

-Rejsebureauer skal stoppe med at refundere rejser

15. marts 2020 21:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Dansk Rejsebureau Forening opfordrer sine medlemmer til at stoppe med refundere aflyste pakkerejser.

-Rejsebureauer skal stoppe med at refundere rejser
Den danske rejsebranche har søndag haft møde med Erhvervsministeriet om coronavirusset, men det endte ifølge Dansk Rejsebureau Forening uden resultat. (Arkivfoto) Foto: Jorge Silva/Reuters

Danske rejsebureauer skal stoppe med at refundere penge for rejser, der bliver aflyst på grund af coronavirusset.

Sådan lyder det fra Dansk Rejsebureau Forening. Den repræsenterer en lang række mindre rejseselskaber i Danmark.

– Det er en markant udmelding, men hvis ikke regeringen meget hurtigt kommer med en betragtelig økonomisk indsprøjtning til rejsebranchen, er det vores vurdering, at rejsebureaubranchen som helhed risikerer at gå konkurs, siger direktør Lars Thykier i en pressemeddelelse.

Møde med ministerie

Rejsebranchen har søndag haft møde i Erhvervsministeriet om situationen. Men det endte ifølge Lars Thykier uden resultat.

For at undgå at rejseselskaberne løber tør for penge, ser han ikke andre muligheder end at lade være med at refundere rejser, til der er en afklaring om en eventuel hjælpepakke fra regeringen.

– Rejsearrangørernes likviditet er af altafgørende betydning for branchens overlevelse, og det er derfor vigtigt at sikre et minimum af likviditet, hvis vi skal gøre os forhåbninger om, at branchen skal overleve den nuværende krise, siger Lars Thykier.

Ramt på to fronter

Han peger på, at de danske rejsebureauer er ramt hårdt på to fronter. Dels er de ifølge lovgivningen pålagt at refundere for aflyste pakkerejser.

Derudover er salget af nye rejser på det seneste faldet over med 90 procent.

Desuden nævner han, at rejsebureauerne ikke får penge tilbage fra de flyselskaber og hoteller, hvor der allerede afregnet for længe siden.

Danmarks Rejsebureau Forening ser ikke andre muligheder end at opfordre til, at alle rejsebureauer på nuværende tidspunkt indstiller enhver form for refundering til alle rejsende, der lige nu afbestiller deres rejse indtil der foreligger en afklaring på forhandlingerne med regeringen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu