ANNONCE

Så mange danskere er klar til at trodse rejseadvarsler

13. juni 2020 11:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Udenrigsministeriet fraråder rejser til langt de fleste lande, men det er en del danskere klar til at trodse.

Så mange danskere er klar til at trodse rejseadvarsler
Kunne du finde på at pakke bilen eller kufferten til flyet og trodse regeringens rejseanbefalinger denne sommer? Det er der en del danskere,d er tilsyneladende godt kunne finde på. Arkivfoto: Scanpix.

Næsten hver tiende dansker udelukker ikke, at de kan finde på at tage på sommerferie til et af de lande, som Udenrigsministeriet ellers fraråder at rejse til.

Det viser en måling, som Kantar Gallup har lavet for forsikringsselskaberne Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Målingen er foretaget blandt 1001 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Ni procent svarer, at de i løbet af sommeren 2020 godt kan finde på at rejse til et land, som Udenrigsministeriet af frygt for smitte med coronavirus fraråder ikke-nødvendige rejser til.

For seks procents vedkommende er det dog kun lande inden for EU, de kan finde på at rejse til.

Blot vejledende

Rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet er – som navnet antyder – blot vejledninger. Det er ikke ensbetydende med, at man som dansker ikke må rejse til de lande, vejledningerne angår.

Rejsevejledningerne kan dog have en effekt på, om rejseforsikringer dækker.

Fra den 15. juni kan danske turister rejse til Tyskland, Island og Norge, uden at man skal gå i 14 dages karantæne, når man vender retur. Alle andre lande rådes danskere stadig ikke at rejse til.

Omvendt kan fastboende i de tre lande også rejse ind i Danmark fra den 15. juni, hvis de kan påvise, at de har booket overnatninger i minimum seks dage i Danmark.

EU anbefaler åbne grænser

EU-Kommissionen har anbefalet, at alle EU-lande åbner grænserne fra mandag.

Den anbefaling bliver fulgt i mange EU-lande, men ikke i Danmark, hvor regeringen fastholder en mere restriktiv linje.

Regeringen er også under pres fra partier i Folketinget, som ønsker, at grænserestriktionerne bliver lempet yderligere.

Venstre forstår ikke logikken bag den forsigtige grænseåbning, og De Radikale mener, at Danmark trygt kan følge EU-Kommissionens anbefaling.

Også Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige taler om yderligere grænseåbning og efterlyser nye rejsevejledninger.

Fakta

Må jeg rejse ud af Danmark?

Det spørgsmål svarer Udenrigsministeriet på herunder:

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser frem til 31. August.

Det gælder for alle lande på nær Island, Norge og Tyskland, som Udenrigsministeriet fra d. 15. juni åbner op for rejse til. Udenrigsministeriet opfordrer dog til, at man er opmærksom på sin personlige sikkerhed og holder sig opdateret på rejsevejledningen i landet.

Hvis du er på rejse eller trods udenrigsministeriets anbefalinger planlægger at rejse, bør du være opmærksom på, at man i andre lande med kort varsel kan indføre restriktioner for at forhindre og begrænse udbredelse af smitte med coronavirus/COVID-19.

Restriktionerne kan være tvungen karantæne, aflysning af flyafgange, lukning af grænseovergange eller andet.

Som rejsende kan man ydermere uforvarende risikere at være med til at sprede smitte under sin rejse.

Udenrigsministeriet anbefaler desuden, at man er opmærksom på sin personlige sikkerhed og holder sig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og sit rejsebureau. Du kan også finde informationer på de danske ambassaders hjemmeside ligesom du anbefales at læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som du finder på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

I sidste ende beslutter man selv, om man ønsker at tage af sted. Man bør undersøge nøje, hvorvidt ens forsikringsdækning er tilstrækkelig. Hvis der er den mindste tvivl om forsikringsdækningen, bør man kontakte sit forsikringsselskab.

Kilde: Udenrigsministeriets rejsevejledninger

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu