ANNONCE

Samarbejde giver pote i eksplosionssag

22. august 2019 08:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Med to nye anholdelser er i alt fire personer sigtet i bombesag fra Skattestyrelsen.

Samarbejde giver pote i eksplosionssag
Skattestyrelsen efter eksplosionen. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Svensk politi har onsdag anholdt to nye mænd i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen. Det skriver avisen Sydsvenskan ifølge Expressen. De to mænd er officielt mistænkt for indblanding i bombesagen. Tidligere har Tingsretten i Malmø besluttet at en 22-årig anholdt skal udleveres til Danmark i sagen.

Københavns Politi har udsendt en pressemeddelelse hvor de kommenterer på nyheden. Her kan man læse, at at de to personer blev anholdt i tæt samarbejde med svensk politi, og at der i øvrigt er tale om en 22-årig og en 27-årig mand.

– Vi tager angrebet på Skattestyrelsen meget alvorligt og fortsætter vores omfattende efterforskningen af sagen. Vi har et rigtig godt samarbejde med svensk politi og er fortrøstningsfulde i forhold til at få gerningsmændene stillet til regnskab, siger leder af personfarlig kriminalitet, Brian Belling, i pressemeddelelsen.

Den unge mand har indtil 23. august til at klage over udleveringen til en højere retsinstans, der svarer til den danske landsret. Det er i morgen, fredag.

En anden person er desuden efterlyst.

De to senest anholdte mænd er sigtet for at udsætte andre for grov fare i det offentlige rum. Dermed er i alt fire personer sigtet i sagen.

– Jeg kan ikke udtale mig, siger advokat Lars Kruse, der er forsvarer for en af mændene, til den svenske avis.

Flere sigtede

Eksplosionen skete om aftenen 6. august. To personer befandt sig i bygningen, da braget lød, men ingen af dem kom til skade. Én person, der befandt sig i området, blev ramt af fragmenter fra eksplosionen.

Den 22-årige blev tidligere i august tilbageholdt af svensk politi på baggrund af en nordisk arrestordre, som politiet fik udstedt efter et retsmøde i Københavns Byret.

Retsmødet i København blev afholdt for dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at det ikke var muligt at få oplyst, hvad de to mænd er sigtet for. Heller ikke ved fredagens retsmøde mod den anholdte i Sverige kom politiet ind på den konkrete mistanke.

En anden svensk statsborger på 23 år er ligeledes sigtet i sagen. Han er fredag fortsat på fri fod og internationalt efterlyst i sagen. De to unge mænd kommer begge fra det sydlige Skåne. Den yngste har adresse lidt vest for Malmø, mens den ældste bor på den skånske sydkyst mellem Ystad og Trelleborg.

Da der er nedlagt navneforbud i sagen, er det ikke muligt at komme nærmere ind på, hvem de mistænkte er, eller mere præcist, hvor de bor. Eksplosionen medførte store skader på Skattestyrelsens bygning.

– De foreløbige analyser viser, at der formentlig er tale om sprængstof af en type, der blandt andet benyttes industrielt for eksempel ved nedrivningsarbejde eller lignende, sagde chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov den 9. august. Han kunne desuden oplyse, at sprængstoffet var placeret omkring 60 centimeter fra Skattestyrelsens indgangsparti.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu