ANNONCE

Skat med kommer med vigtig meddelelse

29. maj 2020 16:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Skattefrister for 2019 skubbet til efteråret.

Skat med kommer med vigtig meddelelse
Arkivfoto: ERIK REFNER/Ritzau Scanpix.

En række oplysningsfrister for både virksomheder og borgere forlænges til senere på året på grund af Covid 19-situationen.

Det giver bedre tid til at få oplysningerne om indkomståret 2019 på plads. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er Folketinget, der i forbindelse med vedtagelsen af loven om rentefri momslån også vedtaget, at Skattestyrelsen kan udskyde en lang række frister for, hvornår virksomheder og borgere skal opgive oplysninger i forbindelse med indkomståret 2019.

Dette sker for blandt andet for at give revisorer bedre muligheder for at hjælpe virksomheder med at håndtere den akutte udfordring, som Covid-19 har medført.

Overordnet betyder det, at oplysninger om indkomståret 2019, der hidtil havde sidste frist den 1. maj eller 1. juli, nu har sidste oplysningsfrist den 1. september 2020. Dog ændres fristen for eksempelvis taksation af dødsboer til 1. december 2020.

Udfasning udskydes

Det var også planlagt, at TastSelv-koden som login i TastSelv på www.skat.dk skulle udfases den 1. juli 2020. Som følge af de udskudte oplysningsfrister bliver udfasningen udskudt til 31. december 2020, og herefter kan alle over 15 år kun anvende NemID.

Udfasningen sker med henblik på at styrke sikkerheden ved log-in og for at forhindre misbrug af borgernes personlige oplysninger.

Fakta

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser.

Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter.

Kilde: Skattestyrelsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu