ANNONCE

Afviser skattesnyd: Thorning forlader topjob

7. februar 2020 15:01 | Af: Ritzau Fokus

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt trækker sig fra topjob, hvor hun skulle bekæmpe skattely, efter beskyldninger om forbindelse til skattely.

Afviser skattesnyd: Thorning forlader topjob
Helle Thorning-Schmidt har valgt at trække sig. Foto: Klaus Bo Christensen/Scanpix

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser at have snydt i skat. Men hun trækker sig fra sit topjob som medformand i et FN-panel, der blev dannet for at slå hårdt ned på skatteunddragelse.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hun er bange for, at historierne om hendes forbindelse til skattely vil overskygge arbejdet. Det oplyser hun i en mail til Ritzau.

– Jeg har i dag valgt at træde tilbage. Panelet er særdeles vigtigt, og jeg ønsker ikke, at det arbejde bliver forstyrret på nogen måde, skriver hun.

Det er Ekstra Bladet, der har beskrevet, at hun ejer andele i et selskab med direkte forbindelse til Jersey, der er kendt som et skattely.

Derudover sidder hun i to bestyrelser med direkte forbindelse til skattely.

– Begge virksomheder betaler skat, hvor de er skattemæssigt hjemmehørende. Safelane Global Holdings betaler skat i Storbritannien, og Carsøe betaler skat i Danmark. Bestyrelsesmedlemmerne betaler også skat, hvor de er skattemæssigt hjemmehørende, skriver Thorning-Schmidt.

For nylig fik den tidligere socialdemokratiske statsminister en toppost i FN, hvor hun skulle bekæmpe skattely og skatteunddragere.

Hun skulle være med til at forsøge at dæmme op for skatteunddragelse for at finansiere verdensmålene.

Hun blev en af to formænd, hvor den anden er Nigers tidligere premierminister Ibrahim Mayaki.

Opdateres…

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu