ANNONCE

Gjorde han lige det? Trump chokerer i tale

5. februar 2020 04:30 | Af: Ritzau Fokus

I sin årlige tale til nationen sætter Trump fokus på, at han har holdt, hvad han har lovet amerikanerne. Trump gjorde sig fra starten at talen bemærket ved ikke at give hånd til Demokraternes Nancy Pelosi.

USA’s præsident, Donald Trump, bruger ikke overraskende store dele af sin State of the Union-tale til at fremhæve sine sejre og promovere sin politik.

Til klapsalver fremhæver Trump natten til onsdag dansk tid, at den amerikanske økonomi har det godt, mens han i første del af talen ikke nævner rigsretssagen, som står til at blive afsluttet onsdag aften dansk tid.

– For tre år siden begyndte vi det store amerikanske comeback. I aften står jeg foran jer for at dele de fantastiske resultater med jer, siger Trump.

Præsidenten mener, at det går godt med økonomien, og at respekten omkring USA er genoprettet.

Han fortæller, at arbejdsløsheden på en række områder er historisk lav.

– Nationens tilstand er bedre end nogensinde før, siger han.

Har ikke talt med præsidenten

Lige bag Trump sidder Nancy Pelosi, den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus. Hun har fortalt, at hun ikke har talt med præsidenten siden oktober.

Da Trump ankom til talerstolen i Kongressen, rakte hun hånden ud til ham, hvilket præsidenten ignorerede eller ikke bemærkede.

Det iskolde forhold blev også understreget efter talen.

Her rev den højtstående demokrat en kopi af talen itu, mens præsidenten modtog bifald for talen.

Flere gange under talen langede Trump ud efter Demokraterne.

– Hvis vi ikke havde tilbagerullet tidligere administrationers fejlslagne økonomiske politikker, ville verden ikke være vidne til den her store økonomiske succes, sagde Donald Trump blandt andet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu