Vilde skybrud rammer tidligere: Her sker det

29. juli 2019 05:41 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Fra mandag klokken 12 er der risiko for kraftig regn og skybrud i de fleste steder af landet, advarer Danmarks Meteorologiske Institut.

Der er risiko for særdeles kraftig regn – måske endda skybrud – mandag, og derfor har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendt et varsel om voldsomt vejr for vejret den 29. juli 2019.

Tidligere havde vejrtjenesten meldt ud, at der tirsdag kunne komme lokale skybrud – men det varsel er tidligt mandag morgen blevet udvidet til også at gælde fra mandag klokken 12.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Frank Nielsen, til Newsbreak.dk.

– Det er fortsat meget usikkert, hvor den kraftige regn helt præcist vil ramme. Det bliver formentlig meget lokalt, og nogle steder kan der måske komme skybrud, hvor der 10 kilometer derfra vil være solskin. Sådan bliver det i hvert fald de næste 12-18 timer, siger Frank Nielsen.

I galleriet ovenfor kan du se tips til, hvordan du skal reagere under og efter et skybrud.

Vejret den 29. juli 2019: Mest regn i sydvest

Frank Nielsen forventer, at der vil falde mest regn i den sydvestlige del af landet.

– Der vil nok komme flere af de kraftige regnbyger i den sydvestlige del af landet, mens det i den øvrige del af landet bliver mere lokalt, siger meteorologen.

Skybrudsvarslet for vejret den 29. juli 2019 gælder for hele landet – dog ikke for Bornholm ifølge DMI.

– Det er næsten en af de eneste ting, vi kan sige med sikkerhed. Det kommer ikke til at regne på Bornholm, siger Frank Nielsen.

Endnu en varm dag

Bortset fra det kraftige regnvejr, venter der danskerne en forholdsvis varm dag med vejret den 29. juli 2019.

– Det bliver generelt omkring de her 23-24 grader. Det kan dog blive helt å til 28-30 grader i Østjylland og på Sjælland, siger Frank Nielsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu