ANNONCE

Voldsom brand i stort skib: Nu er det kæntret

26. september 2019 10:17 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En russisk trawler er kæntret i havnen i Tromsø - efter at have brændt det meste af natten. Trafikalt kaos.

En russisk torske-trawler har onsdag, natten til og morgenen torsdag skabt kaotiske tilstande i den norske by Tromsø. Det skyldes en kraftig brand, der pludselig brød ud, skriver norske medier.

Branden medførte akut fare for en eksplosion, da trawleren er fyldt med op mod 200.000 liter olie. Torsdag morgen er den kæntret, skriver NRK, og politiet kan ikke afvise, at der stadig er eksplosionsfare.

100 evakueret

Op mod 100 beboere indenfor en radius af 300 meter har natten og morgenen i gennem været nødt til at forlade deres hjem, fordi en evakuering blev iværksat. De er i skrivende stund ikke vendt hjem.

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige eller tænke. Jeg er lidt målløs. Jeg har jo ingen stedet at tage hen, siger Tara Soleng til NRK. Hun er en af de beboere i Tromsø, der er blevet bedt om at forlade sit hjem. For sin egen sikkerheds skyld.

Trafikken er spærret i samme 300 meter-radius, og det har blandt andet medført, at ansatte på sygehuset har haft endog meget svært ved at komme på arbejde torsdag morgen. Derfor er en del af driften på hospitalet sat i bero, skriver norske medier.

Gnist spredte sig

Branden brød ud onsdag i forbindelse med svejsearbejde, hvor en gnist spredte sig til noget fiskegarn, der skal have udviklet sig voldsomt. Politiet har af gode grunde ikke haft mulighed for at efterforske branden.

Torsdag formiddag lyder meldingen fra politiet, at både brand og røg er decimeret i høj grad. Der er gået næsten et døgn, før trawleren er kæntret. Det har så skabt et andet problem. Diesel-læk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu