ANNONCE

WHO kalder nu coronavirus for en pandemi

11. marts 2020 17:45 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

442 er smittet med coronavirus covid-19 i Danmark.

Udbredelsen af coronavirusset covid-19 kan nu karakteriseres som en pandemi. Det siger WHO’s generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ifølge Reuters.

Mandag sagde generaldirektøren, at virusudbruddet bevæger sig mod en fase, hvor den internationale spredning ikke længere kan kontrolleres.  Her understregede han imidlertid, at det endnu ikke er for sent.

Nyheden kommer på en dag, hvor antallet af smittede med covid-19 i Danmark fortsætter med at stige.

Onsdag eftermiddag er 442 personer i Danmark smittet med virusset. Det fremgår af Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Det er en stigning fra 262 personer tirsdag. Således er 180 flere blevet bekræftet smittet onsdag.

Virusset har endnu ikke kostet nogen danskere livet. Onsdag er det første dødsfald af virusset bekræftet i nabolandet Sverige.

I Danmark er der aktuelt 1303 personer i karantæne. Det skyldes, at de kan have været i kontakt med en smittet. Personer i karantæne bliver som udgangspunkt betragtet som værende raske, indtil det modsatte er bevist.

Personer i Danmark, som har været smittet, men er blevet raske igen, indgår fortsat i opgørelsen over antal smittede.

Der er ikke nogen opgørelse over, hvor mange i Danmark der er blevet raskmeldt igen, efter at de har været smittet med virusset.

Regeringen vil torsdag fremlægge en hastelov for Folketinget. Den skal gøre det muligt at forbyde større forsamlinger på grund af frygten for spredning af coronavirus.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu