ANNONCE

Fisker død: Politiet undersøger sagen

9. juli 2020 17:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En redningsaktion er torsdag i gang i Rørvig.

Fisker død: Politiet undersøger sagen
Foto: Presse-fotos.dk

Opdatering 17.10: 

Den 68-årige fritidsfisker, der tidligere på dagen blev reddet op af vandet i Nyrup Bugt ved Odsherred, er død. Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi til Newsbreak.dk.

Mandens pårørende er underrettet.

Manden blev meldt savnet af en nabo, efter at naboen havde mistet fiskeren af syne på havet tidligere torsdag. Siden blev først mandens båd fundet, og siden blev manden selv reddet op i en helikopter og fløjet til Rigshospitalet.

Det er uvist, hvad der skete på havet, siden manden endte i vandet.

Politiet oplyser til Newsbreak.dk, at man nu skal undersøge, hvad årsagen til dødsfaldet kan være.

Opdatering 15.50: 

En 68-årig fritidsfisker er torsdag eftermiddag blevet reddet op af vandet i Nyrup Bugt ved Odsherred og siden fløjet til Rigshospitalet. Manden blev fundet kort før 15.00.

– Han er med redningshelikopteren fløjet til Rigshospitalet, men jeg kender ikke noget nærmere til hans tilstand, siger politiets vagtchef Boye Rasmussen.

Mandens pårørende er blevet underrettet.

Original artikel:

En redningsaktion er torsdag eftermiddag “under udvikling” i Rørvig på Sjællands nordkyst.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Den danske eftersøgnings- og redningstjeneste Joint Rescue Coordination Centre, JRCC, leder eftersøgningen, og Lars Skjoldan, pressevagt ved Forsvarskommandoen, fortæller Newsbreak.dk, at man modtog anmeldelse om, at en fritidsfisker var forsvundet, klokken 13.22.

Nabo slog alarm

Anmeldelsen kom fra en nabo til den forsvundne fisker, der fortalte, at manden sejlede ud fra Klint Havn cirka 07.00 torsdag morgen. Det er normalt for fiskeren, at han sætter garn ud og kommer tilbage i løbet af en times tid, men da naboen ikke kunne se fiskeren, blev der slået alarm efter både mand og båd.

– For et stykke tid siden blev båden fundet. Nu leder man efter en mand i vandet, siger Lars Skjoldan til Newsbreak.dk.

Eftersøgning i gang

Der er på nuværende tidspunkt en redningshelikopter i luften og flere både, fra blandt andet Dansk Søredningsselskab, Marinehjemmeværnet og Forsvaret, i vandet.

Lars Skjoldan fortæller, at man søger efter manden i et område øst for Rørvig, og at dette område er valgt på baggrund af en række faktorer.

Det er havstrømmene og vindens retning, der er med til at afgøre, hvor man leder, mens det er vandets temperatur og oplysninger om den savnedes påklædning, der er med til at afgøre, hvor længe man kommer til at lede efter manden.

På nuværende tidspunkt ved man hos Forsvaret slet og ret ikke, om man leder efter en levende eller død person, men Lars Skjoldan fortæller, at man i forbindelse med en eftersøgning til havs vurderer, hvor længe en person kan overleve i vandet under de gældende forhold, og så søger man ellers i det tidsrum gange to, og i skrivende stund er man langt fra færdige med at lede.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu