AaB tvivlede på Kasper Kusk

14. marts 2013 11:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
AaB tvivlede på Kasper Kusk
Billede mangler

Det er vel lidt med AaB som med humlebien. Den burde ikke kunne flyve, og AaB burde ikke ligge til europæisk deltagelse i næste sæson og kandidere til en Superliga-medalje.

Sæsonen 2011/11 undgik nordjyderne akkurat at rykke ned og tiden med Champions League-deltagelse, og løntunge udenlandske spillere er langt væk. En økonomisk hestekurs har sat dagsorden, og cheftræner Kent Nielsen har været nødsaget til at rekrutterede fra egne ungdomsrækker.

Og det har vist sig som en frugtbar mark.

– Vi har halveret vores lønbudget på to-tre år, men truppens gennemsnitsalder kan vi ikke halvere, fordi så er det altså et lilleput-hold, vi stiller med, siger Kent Nielsen.

Den nødtvungne ungdomsrevolution kan aflæses direkte af AaB’ernes startopstilling med flere ansigter fra årgang 1991 som nøglespillere. Eller som da de rød og hvidstribede åbnede foråret med et centerforsvar bestående af amatørspillere.

Man ser andre steder, at når en klub med armen vredet om må mønstre et hold med en lav gennemsnitsalder, så er det ikke uden en vis risiko. Aston Villa i Premier League som eksempel. Her er man gået fra at gå i spenderebukser til at spænde livremmen ind og give de unge chancen med en deroute i tabellen som konsekvens.

Sådan er det ikke gået i AaB. Her fik succeshistorien om Kent Nielsens baby-hold et nyt kapitel, da Morten Olsen tirsdag udtog Kasper Kusk til A-landsholdet. Her har Nicklas Helenius også været og sammen med Nicolai Larsen, Nicolaj Thomsen, Jakob Ahlmann og Mathias Wichmann har angriberen for nylig været inde om U21-landsholdet.

– Rosen skal egentlig gå til talentafdelingen i AaBs forberedende arbejde og så spillernes indstilling til at lære og bygge på, siger Kent Nielsen.

– For et år siden der var vi jo meget i tvivl om, hvad det egentlig skulle blive til med Kasper Kusk, og om det overhovedet skulle blive til noget. Han var måske også selv i tvivl om, hvad det skulle blive til, siger cheftræneren.

– Men han har udvist en parathed til at forbedre sine defensive evner og samtidig gøre det, som en offensiv spiller skal kunne, nemlig score og skabe mål. Selv om jeg ikke havde set det komme, at han skulle score otte mål i efteråret. Det er over forventning, siger Kent Nielsen.

Ungdommen har dog også sine udfordringer. Det må konkluderes efter en høst på to point i forårets tre kampe.

– Vi burde have taget flere point her i foråret, men har manglet lidt erfaring og kynisme, siger Kent Nielsen.

Kasper Kusk forlængede tidligere i år sin kontrakt med AaB frem til 2015.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu