ANNONCE

Åke trodser Luksusfældens eksperter

8. september 2020 20:59 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

På trods af Luksusfældens eksperter vil have Åkes firma lukket, så har Åke nu startet det op igen.

Selv om det så en smule sort ud for de to eksperter fra Luksusfælden Kenneth Hansen og Carsten Linnemann, så lykkedes det dem alligevel at trænge igennem til Åke fra Nødebo.

Én af de ting, der blev skåret ud i pap for Åke, var, at han skulle lukke sit firma, før nogle andre gjorde det for ham. Det stod nemlig til at gå konkurs.

Men det firma har 28-årige Åke genetableret.

– Det er ikke alle, der har syntes, at det var en god idé, siger Åke til Kendte.dk.

Et psykisk chok

Åke har fået meget ud af at være med i Luksusfælden på trods af, at det var en brat opvågning.

– Man vågner ligesom op, og finder ud af, hvad det er, man har lavet. Det var et psykisk chok, siger den 28-årige Åke.

Han forklarer, at han allerede inden sin deltagelse i programmet godt vidste, at han var ude på et sidespor, men han vil ikke betegne sig selv som økonomisk uansvarlig.

For ham lå fejlen udelukkende på forretningen, der af hans veninde Mette kaldes for ‘et pyramidespil’, hvor Åke købte produkter for 47.000 kroner.

– Jeg købte jo for 30.000 kroner kosmetik, som jeg ikke aner noget om, siger han.

Den 28-årige forklarer, at han gerne ville ses som en stor spiller i den type forretning, derfor købte han et bredt og stort parti af de produkter, som forretningen havde i udvalg.

I programmet kommer det frem, at han ikke har solgt et eneste produkt.

Startet virksomhed igen

Den 28-årige Åke får af eksperterne et budget, der skal overholdes.

Han erkender hurtigt, at det ikke er fungeret helt for ham efter programmets afslutning.

– Programmet har hjulpet mig til at få et overblik over det hele, fordi eksperterne havde lagt et budget til mig. Jeg skal da være ærlig at sige, at det budget har jeg ikke fulgt 100 procent, siger han.

Han forklarer, at han har valgt at betale sin skattegæld af, fordi han vurderede, at renterne var alt for høje til at lade være sammenlignet med nogle af de andre gældsafviklinger.

Desuden er han faldet lidt tilbage i de gamle spisevander.

– Jeg følger budgettet for det meste. Take-away vil jeg tillade mig selv måske en gang hver 14. dags, selvfølgelig sådan så det kan hænge sammen økonomisk, siger han og forsikrer, at det kan det.

På et andet punkt har Åke heller ikke fulgt eksperternes råd. Han har nemlig genetableret den virksomhed, som han ikke fik betalt moms og skat i, og derved endte med en skattegæld på 151.000 kroner.

– Jeg har startet mit eget firma igen. I starten så jeg, om jeg kunne overholde grænsen med kun at tjene 50.000 kroner om året. Men i maj fik jeg mit CVR-nummer, siger den 28-årige og fortsætter:

– Jeg ville ikke lave havearbejde sort. Jeg ville meget hellere være bundærlig omkring det, jeg laver.

I firmaet laver han udelukkende havearbejde, og ifølge Åke omsætter han for 150.000 kroner.

Nærliggende er det at høre, om han så husker at skulle betale skat og moms.

– Det har jeg også sat penge af til, siger han.

Gældfri om tre år

Selv om det ikke er alle, der synes, at det var en god idé, at Åke startede sin egen virksomhed igen, så har han forsikret sine venner og sin familie om, at han har taget noget med fra sin medvirken i Luksusfælden.

– Jeg kan sagtens forstå dem, men jeg har fortalt dem, at jeg har lært af mine fejl, siger Åke.

Ved siden af virksomheden har Åke igen fået fuldtidsansættelse på den gård, som han også har, men opsiges fra, i programmet.

Forholdet til forældrene, som Åke lånte penge af, er også blevet bedre. De har forståelse for, at nogle af Åkes andre kreditorer er vigtigere at betale af til, end dem. Men den 28-årige sørger alligevel for at afdrage på gælden til forældrene.

Åke siger også, at han fortsat – ligesom Kenneth Hansen og Carsten Linnemanns budget foreskrev – afvikler sin gæld hos alle sine kreditorer.

– Jeg regner med at være gældfri om to til tre år. Det har jeg i hvert fald sat mig for, så må vi se, om det lykkes, siger den 28-årige.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu