Aalborg Arrest overså selvmordstanker

2. april 2012 19:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aalborg Arrest overså selvmordstanker
Billede mangler

Personalet i Aalborg Arrest havde ingen mistanke om, at den fange, der i weekenden tog sit eget liv, var selvmordstruet.
Derfor kom den 21-årige ikke i isolationscelle, hvor blandt andet bæltet ville være taget fra ham, oplyser Kriminalforsorgen.
“Der er mange rapporter, som jeg ikke har set endnu, men det, at han ikke har været i isolationscelle, det siger mig, at de ikke har opfattet selvmordstanker hos den afdøde,” siger Tina Engelbrecht Ising til Newspaq, der er kontorchef i Kriminalforsorgen.
Alligevel vendes hver en sten i sagen nu internt hos Kriminalforsorgen, hvor alle involverede skal afgive forklaring.
“Vi går altid ind og undersøger, om der er sket en fejl. Men det er endnu alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt der er begået fejl i den her sag,” fortæller Tina Engelbrecht Ising.
Kriminalforsorgen forsøger at give de indsatte i arresterne et så normalt liv som muligt. Derfor må de godt have bælter og barberblade, hvis man ikke tror, at de er selvmordtruet.
En regelændring kommer derfor formentlig ikke på tale, vurderer Tina Engelbrecht Ising, fordi det vil have meget stor indvirkning på en lang række indsatte.
Nu undersøger Kriminalforsorgen selv sagen, og senere overgår den til Folketingets Ombudsmand, som også gennemgår sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu