Aarhus beholder sin styreform

19. marts 2013 07:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aarhus beholder sin styreform
750 tilfældigt udvalgte aarhusianere får mulighed for at søge om at komme med i et nyt medborgerudvalg. Foto: Colourbox

Efter flere måneders arbejde i et styreformsudvalg samt lange forhandlinger i Aarhus Byråd mandag aften står det klart, at landets næststørste by bevarer sin nuværende styreform med én borgmester og fem rådmænd, det såkaldte magistratstyre.

 

»Der var desværre ikke opbakning til et mellemformstyre, der ville have betydet, at byrådsmedlemmerne i højere grad ville få ansvar og blive forpligtede til at lave politik. Det kunne have været den langsigtede ændring, der også bedst imødekom styreform- og strukturudvalgets langstrakte arbejde,« siger Henrik Vestergaard, byrådsmedlem for Venstre.

Hos både den konservative byrådsgruppe og den socialdemokratiske er der overordnet tilfredshed med aftalen, hvor man blandt andet lægger op til større indflydelse for lokale virksomheder og borgere i forhold til de politiske mål.

Kontakten mellem kommunen og borgerne skal desuden styrkes ved indførelse af en 24-timers service, som indebærer, at en borger vil blive kontaktet på hverdage inden for 24 timer, efter at klagen er modtaget.

»Vi har lavet en aftale, som i høj grad styrker åbenhed og borgerinddragelse i kommunen. Det er jeg meget tilfreds med, og det viser samtidig, at byrådet har lyttet til de mange gode forslag fra borgerne. Jeg ville gerne have haft en mere ambitiøs aftale og for eksempel indført enhedsforvaltning, men med den nye aftale har vi taget mange skridt i den rigtige retning,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu