Aarhus fightede sig i pokalfinalen

2. februar 2013 16:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aarhus fightede sig i pokalfinalen
Billede mangler

Aarhus er klar til håndboldherrernes pokalfinale.

I en jævnbyrdig semifinale på hjemmebanen NRGi Arena besejrede de Skanderborg 27-25. Første halvleg blev en ujævn, men tempofyldt forestilling. Aarhus kom bedst fra start, og førte efter 10 minutters spil 6-4. Men det slog ikke de letbenede og godt fightende Skanderborg-spillere ud:Uden at Aarhus formåede at passere målmand Jonas Hansen en eneste gang førte de blot ni minutter senere 10-6. Det fik Aarhus-træner Erik Veje Rasmussen til at tage affære. Han forlangte timeout, og i denne blev både defensiven og offensiven så godt justeret, at hans tropper gik til pausen med en føring på 14-13.
Aarhus fortsatte sin optur i anden halvlegs begyndelse, hvor de første både 17-14 og 21-18. Ganske vist fik Skanderborg fem minutter før tid udlignet til 24-24. Men aarhusianerne var skarpest i kampens afslutning, og sikrede sig en fortjent, men spinkel to-måls-sejr.

Hos Aarhus scorede både Kasper Birkefeldt og Frederik Pettersson fem mål, mens Peter Balling – ligeledes med fem fuldtræffere – var bedst hos Skanderborg. Senere i dag bliver det afgjort hvem Aarhus skal møde i søndagens pokalfinale.

I den anden semifinale mødes Aalborg, der i fjor var tabende finalist, og Skjern, der senest blev pokalvindere i 2000.

– Skal vi vinde finalen, skal vi spille bedre end vi gjorde mod Skanderborg, sagde Aarhus-profilen Toke Holst til halspeakeren efter den vundne semifinale. Aarhus-træner Erik Veje Rasmussen glædede sig over sejren. – Det er fedt, at vi nu er i finalen. Det skal udnyttes. Førstepladsen skal i hus. Det vil betyde rigtigt meget for klubben, hvis det sker, sagde han. I Skanderborg-lejren ærgrede målmand Jonas Hansen sig over nederlaget. – Vi havde chancen for at slå til, da vi til slut fik udlignet Aarhus’ føring. Men desværre løb vi ikke nok med dem i denne periode af kampen. Nu er de i finalen. Held og lykke. Jeg tror de har en god chance for at vinde, sagde Jonas Hansen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu