ANNONCE

Aarhus ramt af coronavirus

29. juli 2020 20:33 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Undersøges nu, om der er deciderede udbrud i gang.

Aarhus ramt af coronavirus
Offentlige steder i Aarhus lukker nu efter smitte. Foto: Scanpix

På et plejehjem og i Midttrafiks lokale kundecenter på rutebilstationen i Aarhus er der konstateret coronasmitte. Det undersøges nu, om kolleger er smittet. I en pressemeddelelse skriver Midttrafik, at kundecentret lukkes ned.

For få dage siden kunne Midttrafik, der står for den kollektive trafik i det midtjyske, fortælle, at kontantsalg i rutebiler blev genoptaget, og det vakte glæde for især de ældre generationer. Kontantsalg er der også hos Midttrafik Kundecenter.

Problemet er, at der onsdag er bekræftet smitte med coronavirus hos en ansat i netop kundecentret, der derfor fra torsdag holder lukket. Den ansatte har ikke været i kontakt med kunder eller chauffører, oplyser Midttrafik. Derfor har der ikke været smittefare i den henseende.

“Alle medarbejdere på Midttrafik Kundecenter vil blive testet, så en eventuel smitte kan inddæmmes, inden Midttrafik Kundecenter igen åbner det betjente salg mandag 3. august”, skriver Midttrafik.

Plejehjem ramt

Et af de første plejehjem, hvor der i Danmark blev konstateret coronavirus-udbrud, var i det nordlige Aarhus, hvor en nattevagt spredte smitten til beboere og kolleger. Den seneste tid har det meste af Region Midtjylland faktisk været meget lidt ramt af coronavirus.

Onsdag kan Forenede Care, der blandt andet driver privat pleje i Aarhus, fortælle, at en ansat på Lokalcenter Bøgeskovhus er påvist smittet med coronavirus. Derfor er alle borgerne på den pågældende afdeling nu i hjemmekarantæne i deres egen bolig. Der er ikke symptomer hos nogle. Den ansatte har kun arbejdet på en enkelt afdeling.

– Lige nu pågår opsporing og tests af alle medarbejdere, der potentielt kan have været i nærheden af den smittede. Vi har fortsat massivt fokus på håndhygiejne, afspritning og holder øje med eventuelle sygdomstegn hos resten af medarbejderne og borgeren på Bøgeskovhus. Desuden bliver alle øvrige pårørende på Bøgeskovhus orienteret på mail eller telefon i dag, siger Jesper Westphal, der er centerchef på Lokalcenter Bøgeskovhus, i en pressemeddelelse.

Smitte-events

Aarhus har været særdeles omtalt de seneste dage efter et par begivenheder, der har givet løftede øjenbryn hos virologer. To søndage i træk samlede en del AGF-tilhængere sig på centrale pladser i byen efter, at klubben havde sikret sig henholdsvis minimum en bronzemedalje og siden, da medaljen blev hængt om halsen.

Flere eksperter rådede alle, der har deltager i de begivenheder, til at blive testet for smitte ved en såkaldt podning.

– Når man står mindre end en meter fra hinanden, råber og er højrøstet, så er der selvfølgelig risiko for, at man spreder virus, hvis der er en blandt deltagerne, som er smittet, sagde Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi fra Syddansk Universitet efter den seneste fejring, hvor op mod 1000 deltog, til Ritzau.

Det vides ikke, hvor de pågældende personer er blevet smittet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu