Aarhus rører på sig på isen

15. marts 2013 21:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aarhus rører på sig på isen
Billede mangler

Ishockey og Aarhus hænger ikke rigtig sammen, men smilets by har en glimrende skøjtehal og har været ramme om både landskampe og pokalfinalen.

Og hvem ved, måske får IK Aarhus en dag et hold med i ligaen.

– Vi er inde i en god udvikling, og mit håb er, at flere talentfulde ishockeyspillere kommer til Aarhus for at læse og spille ishockey ved siden af, siger IK Aarhus’ topscorer, Jesper Albæk, som har vundet to DM-titler med Herning Blue Fox.

– Et ligahold vil ikke være aktuelt om et år eller tre, men måske om fire-fem år. Jeg kan se en fremtid for ishockeyen i byen.

IK Aarhus er i semifinalen i 1. division og spiller lørdag aften på hjemmebane den fjerde kamp i bedst-af-fem serien mod Rungsted i Danmarks næstbedste række.

Rungsted fører 2-1 og har matchbold.

Jesper Albæk holdt efter Herning-tiden en hockeypause på fem år, inden han for fire år siden startede i Aarhus.

– Det er det bedste og mest lovende Aarhus-hold, jeg har spillet på. Vi har en god finsk målmand og to lettiske angribere og er stille og roligt ved at bygge et hold op uden at bruge de store armbevægelser, siger han.

Den voksende interesse for ishockey i Aarhus skyldes også den aarhusiansk baserede net-tv-station Spot på Sport, som transmitterer IK Aarhus’ kampe og gør det fremragende.

Jesper Albæk fik i en tackling i søndags mod Rungsted en mindre hjernerystelse, men spillede kampen færdig. Hans far, Per Albæk, der er ishockeylandsholdets læge, har løftet pegefingeren, så Jesper Albæk må nok nøjes med at kigge på lørdag aften.

I den anden semifinale i 1. division spilles den femte og afgørende kamp lørdag eftermiddag i Gentofte mellem Gentofte Stars og Frederikshavn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu